Son[i]a

Veure més

Especials

Veure més

Des de l’arxiu

Francesc Torres

"El museu era sempre el final de trajecte. Arribaves quan ja eres més o menys gran, i se't donava la benedicció d’alguna manera. La instal·lació fa que tot això doni una volta de campana de 180°."

Francesc Torres (Barcelona, 1948) és artista, assagista, poeta, col·leccionista i comissari d'exposicions. Vinculat a l'art conceptual des de finals dels seixanta, ha estat a més una figura pionera en l'ús de la instal·lació com a dispositiu artístic i narratiu amb el qual investigar les possibilitats de l'espai expositiu, de l'objecte artístic i de les interaccions que s'estableixen entre el públic i l'obra. La memòria històrica, entesa com a categoria política, ha estat una altra constant en el seu treball. En aquest podcast, Francesc Torres contextualitza un seguit d'obres seves a la Col·lecció MACBA, alhora que repassa els seus anys a París treballant amb Piotr Kowalski, les seves primeres perfomances als Estats Units, reflexiona sobre les propietats estètico-polítiques de la instal·lació, sobre memòria històrica, col·leccionisme i sobre el paper dels museus.

Escolteu el podcast

Explorar per…

#8Mcrisi migratòriaantirracismeCanvi climàticcrisi de la SIDApedagogia radicalràdiocinema al cub blancescripturasampleigso + tecnologiaarquitecturadissidència sexualaprenentatge automàticsorollcriançaextractivismeinfraestructuraenregistraments de camppoesianotació gràficaDIWOOyèrónké OyèwùmiEulalia ValldoseraCabello/CarcellerPerejaumeDaniela OrtizPere PortabellaMaría RuidoFrancesc RuizMiren EtxezarretaFrancesc TorresSondesEls més escoltats del nostre arxiu