Re-Imagine Europe

Part de la nostra programació és possible gràcies a Re-Imagine Europe, un projecte col·laboratiu integrat per un grup d’organitzacions artístiques interdisciplinàries de tota Europa.

Després de l’experiència de la primera fase (2017-2021), aquest segon capítol, titulat New Perspectives for Action (Noves perspectives per a l’acció), és una iniciativa transnacional de cocreació i circulació de quatre anys que té com a objectiu equipar i empoderar joves europees a través de pràctiques artístiques per a resistir millor els desafiaments socials provocats per l’acceleració del canvi climàtic.

Co-finançat per l’Unió Europea, aquest projecte col·lectiu pretén desenvolupar noves sinergies entre audiències, artistes, institucions, investigadors i activistes, a través d’un programa innovador d’experimentació artística, que inclou residències, formació i tallers, per a reforçar les habilitats de les artistes i facilitar el desenvolupament de prototips, noves obres d’art i noves eines tecnològiques.

Re-Imagine Europe és una iniciativa de Sonic Acts (NL) coordinada per Paradiso (NL) en col·laboració amb Elevate Festival (AT), Rupert (LT), Borealis (NO), Ina GRM (FR), Kontejner (HR), BEK (NO), A4 (SK), Disruption Network Lab (DE), Parco D’Arte Vivente (IT), Kontrapunkt Skopje (MK), Semibreve (PT) i Ràdio Web MACBA (ES).
Els punts de vista i opinions expressades en aquest podcast són dels autors i no reflecteixen necessàriament les de la Unió Europea o l’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni l’EACEA es poden fer responsables d’aquestes opinions.
SOCIS
Sonic Acts
Sonic Acts (Holanda) es va fundar l’any 1994 i es coneix pel seu festival internacional, que fa un especial èmfasi en les interseccions de l’art, la tecnologia, la música i la ciència. Sonic Acts ha esdevingut una plataforma líder per a projectes internacionals, per la recerca i la posada en marxa i coproducció de noves obres d’art. Enllaços d’interès: Vertical CinemaDark Ecology.
Paradiso
Paradiso (Holanda) és un centre cultural de renom internacional fundat el 1968, que organitza més de 900 actes de música, arts visuals i arts escèniques cada any. Paradiso ha dut a terme nombrosos projectes culturals i festivals a gran escala, dins i fora de la pròpia organització.
Elevate Festival
Elevate Festival (Austria) té lloc cada any des de 2005 en diferents indrets de Graz, i ofereix una combinació única de concerts, debats polítics i pel·lícules. Elevate Festival s’ha establert com un festival innovador i híbrid que qüestiona l’art a través de la política.
Ina
Ina (França) es va fundar l’any 1974 per preservar, digitalitzar, restaurar i distribuir els arxius de ràdio i televisió de França, col·laborant de prop amb emissores i productors d’arreu del país.
Kontejner
Kontejner (Croàcia) és una ONG amb seu a Zagreb que es dedica al treball curatorial, l’organització de festivals d’art i altres actes públics, l’educació i la teoria social. El seu principal camp d’interès és l’art contemporani progressista que investiga el paper i el significat de la ciència, la tecnologia i el cos en la nostra societat. Kontejner se centra en fenòmens i esdeveniments d’actualitat, fent èmfasi en els temes més provocatius, fascinants i intrigants, fins i tot aquells que solen percebre’s com a tabú.
A4 – Space for Contemporary Culture
A4 – Space for Contemporary Culture (SK) és un centre independent d’art contemporani establert el 2004 al centre de Bratislava. Està orientat a la creació, presentació i educació en formats innovadors de teatre, dansa, música, cinema, cultura visual i nous mitjans artístics.
Disruption Network Lab
Disruption Network Lab (DE) és una organització sense ànim de lucre amb seu a Berlín, que des de 2014 ha organitzat actes participatius, interdisciplinaris i internacionals en la intersecció dels drets humans i la tecnologia, amb l’objectiu d’enfortir la llibertat d’expressió i exposar els desequilibris de poder.
BEK
BEK (NO) – Bergen Center for Electronic Arts – és un centre de producció interdisciplinari d’art i noves tecnologies, fundat l’any 2000. BEK desenvolupa, produeix i comunica projectes en la intersecció de l’art contemporani, la tecnologia, la teoria i la crítica social.
Parco D’Arte Vivente
Parco D’Arte Vivente (IT) és un centre experimental d’art contemporani, concebut per Piero Gilardi i dirigit per Enrico Bonanate. El PAV inclou un recinte expositiu a l’aire lliure i un museu interactiu pensat com a lloc de trobada i laboratori, destinat al diàleg entre art i natura, biotecnologia i ecologia, públics i artistes.
Rupert
Rupert és un centre independent i finançat amb fons públics per a art, residències i educació, situat a Vílnius, Lituània. Rupert funciona des de 2012 i la seva missió és establir una cooperació estreta entre artistes, pensadors, investigadors i altres actors culturals mitjançant programes i residències transdisciplinàries.
Kontrapunkt Skopje
Kontrapunkt (MK) és una organització establerta l’any 2001 a Skopje, Macedònia, amb un enfocament en teoria crítica, filosofia política, activisme i la relació entre art i política. Des dels seus inicis, Kontrapunkt ha apostat per la difusió de la cultura i la producció cultural.
Borealis
Borealis és un festival que propicia les cruïlles entre gèneres musicals i artístics que es duu a terme durant 5 dies cada març a Bergen, Noruega. El festival presenta concerts, instal·lacions, actuacions, xerrades, projeccions de pel·lícules i transmissions de ràdio en sales de concerts de totes les mides per tota la ciutat. Borealis és un lloc per a oients aventurers, que celebra la música que no encaixa perfectament en cap categoria.
Re-Imagine Europe
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58