Re-Imagine Europe
Ren Loren Britton
Ren Loren Britton és un artista, investigadori,activista, el treball de li qual se centra a reimaginar l'accés, i les pràctiques culturals anticapacitistes explorant el temps no normatiu, les estructures lingüístiques no lineals, a les interseccions de les arts, la tecnologia i la pedagogia sostenint espais per a diverses temporalitats. Les preguntes al voltant de la justícia per a les persones amb discapacitat i els trans*feminismes són termes clau per al seu treball. En aquest pòdcast aprofundim en l'accés radical, els riders d'accés, els servidors d'accés i els límits de l’accés.
Maya Al Khaldi i Sarouna
Imani Jacqueline Brown
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb la investigadora-dissenyadora Sophie Dyer, i la geògrafa creativa, Sasha Engelmann, artífexs d'Open-weather. Ambdues comparteixen la seva "història d'origen" mentre demostren en "directe" la seva dinàmica col·laborativa. La poètica i la materialitat de la ràdio, en la seva capacitat de sentir i ressonar en la distància, emergeixen com una eina per a aliances enriquidores, així com per a experiments especulatius i radicals, des del Feminist Antifascist Weather Front fins mirralls de ràdio.
Liisa-Rávná Finbog
En aquest podcast, parlem amb la investigadora, escriptora, comissària i artista indígena sami Liisa-Rávná Finbog sobre tovallons, museus, col·leccions i colonialisme, per a parlar de jerarquies, extractivisme cultural i la violència oculta en qualsevol procés d'assimilació cultural. Assenyalem també la relació causal entre art i colonialitat, des del qüestionament de la separació entre ús i estètica del duodji. El duodji apareix així com una pràctica ancestral i sistema de coneixement, que desmunta i s'emancipa del constructe occidental de l'artesania, alhora que invoca una relació dialògica amb la materialitat. Obrim d’aquesta manera un portal per a entendre i compartir les maneres sami de pensar, ser i estar, en interdependència.