Extra

251 podcasts
09.04.2024
12 MIN
Català
Son[i]a #385. Gabriel Chaile
Escenes eliminades
més informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista de Tucumán Gabriel Chaile que no vam poder incloure en el seu moment. Parlem sobre la seva formació, entre l'escola pública, els records i l'observació de les habilitats familiars. Tornem a reivindicar la lentitud com a manera de ser i d’estar en el món, alhora que ens interroguem, amb Nestor García Canclini, sobre com pensar la convivència de parts que es pensen de manera diferent, en aquests temps convulsos.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra antirracisme barro Creative Commons DIWO Escenas eliminadas Escenes eliminades fang Gabriel Chaile Re-Imagine Europe
01.03.2024
12 MIN
Castellà
Son[i]a #388. Macarena García
Escenes eliminades
més informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'escriptora, editora i acadèmica xilena Macarena García, que no vam poder incloure en el seu moment. La Macarena comparteix el seu interès des dels estudis d'infància per observar i analitzar com els processos i consensos de la cultura, la societat, l’ètica i la política es tensionen des d'aquest espai, aturant-se en les expressions artístiques com la literatura infantil, com a cas d'estudi, i en concret, el llibre-àlbum. Esbossem també una breu genealogia del llibre-àlbum i les múltiples estratègies narratives que es despleguen des d'aquest, dels llibres desafiadors a les relacions no pedagògiques entre imatge i text o la figura de l'el·lipsi.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons llibre-àlbum Macarena García
26.01.2024
29 MIN
Castellà
Son[i]a #382. Itxaso Corral
Escenes eliminades
més informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la coreògrafa, performer i artista Ixtaso Corral, que no vam poder incloure en el seu moment. Abracem la complexitat de l'estar i fer amb altres, i ens endinsem en algunes idees des de les quals s'articula la seva manera de pensar fent: paraules ostatges, que poden ser alliberades com a tendresa, ingenuïtat, empatia, pudor i vergonya aliena. Obrim també una infinitat de preguntes -poètiques, polítiques i simpàtiques- no tant per trobar-hi respostes com per pensar en les pròpies preguntes. Fins on arriben les coses? Llegir un text és només llegir un text? Un text escrit es queda només en paper? No hi ha vibració? Qui està legitimat i per a dir què? Quines coses entren dins del legitimat i quines es queden fora? Sembla que estic sola? On ens podem trobar?

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra coreografia cos educació Escenes eliminades escriptura Itxaso Corral performance

Recuperem alguns fragments inèdits de la nostra conversa amb la poeta, activista, artista, escultora sonora i curadora Antye Greie. Analitzem algunes de les seves estratègies per a implementar allò que ella anomena “tecnologies sonores feministes”. I ho fem començant per la seva manera d'entendre el desaprenentatge.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Antye Greie Creative Commons desaprendre DIWO dones productores escriptura feminisme so
19.10.2023
21 MIN
Català
FONS ÀUDIO #57. Bernat Daviu
Escenes eliminades
més informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista català Bernat Daviu, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem del dins i l'afora del museu i de l'activació de la seva peça a la Col·lecció MACBA, "Stanza". També parlem de costura, peces de roba que reten homatge a altres i d'autoaprenentatge. I finalment, d'obres que es dinamitzen i agafen sentit per la manera en que ens posen en relació amb altres. Pel camí, se'ns apareixen alguns còmplices habituals, com ara Miralda i Enric Farrés Duran.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra FONS ÀUDIO Bernat Daviu Creative Commons DIWO
1 2 51
sobre Extra
Extra és un calaix de sastre, que dóna cabuda al metratge que trenca la narrativa dels nostres podcasts, generosos de mena, i que a més inclou d’altres accidents feliços i processos. És l'espai del “i si…?”, el “per què no…?” i d’altres vessaments que es donen quan treballes amb artistes sense fer cas del rellotge, de tant en tant.
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58