Ràdio Web MACBA

Son[i]a
Mahmoud Alhaj
En aquest pòdcast, l’artista gazià Mahmoud Alhaj ens parla d’estratègies i contra-estratègies visuals per reivindicar el seu dret a veure. Parlem d’imatges i drets humans de baixa resolució, runa i arquitectures de desplaçament, i de com construir tendes amb el que tens a mà. En contrast, Mahmoud ens fa veure escanejos 3D, pilots amb coneixements d’arquitectura, arxius militars i altres tàctiques de psyops. Recorrem també amb Mahmoud l’escena artística a la Franja i la resiliència del poble palestí. Passat, present i futur se superposen a la seva obra, mentre que la percepció del temps opera amb altres lògiques en el dia a dia de l’ocupació.
Mabel O. Wilson
Especials
Mireia Sallarès
Nerea Calvillo

L’exposició examina l’evolució del paper de la fotografia en la cultura digital, des dels mapes web fins a l’exploració espacial, alhora que reflexiona sobre els llegats colonials i extractius incrustats en la creació d’imatges contemporànies. En una època on les imatges dicten la navegació, tant a l’espai físic com digital, l’Estació Terrestre per Satèl·lit d’Hangar (que enviarà imatges a la mostra de la galeria) ofereix una intervenció en aquestes xarxes, fomentant maneres alternatives de veure i sentir el món.
Recerca
Pols emergent interestelar
Undead Matter, la nova sèrie de Sophie J Williamson, és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En el primer episodi, l’artista i poeta Himali Singh Soin i l’astrobiòleg Chandra Wickramasinghe parlen sobre diferents senyals de vida del cosmos, la teoria de la panspèrmia i la biosfera de la galàxia.
Vagina Dentata Organ. Part II
Selecció musical sobre la producció sonora de Vagina Dentata Organ des de 1984 fins al 2007.
Extra
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la filósofa, escritora i docent Marina Garcés que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem d’experiències vs models, lògiques paradòxiques, pràctiques de contrapoder i d’aprendre.
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l’artista conceptual Pere Noguera. Notes sobre els oficios i la seva influència en la seva obra, l’ús dels mapes, el seu homenatge a Duchamp i el seu treball amb el territori.
som text,
som so.