ràdio
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb la investigadora-dissenyadora Sophie Dyer, i la geògrafa creativa, Sasha Engelmann, artífexs d'Open-weather. Ambdues comparteixen la seva "història d'origen" mentre demostren en "directe" la seva dinàmica col·laborativa. La poètica i la materialitat de la ràdio, en la seva capacitat de sentir i ressonar en la distància, emergeixen com una eina per a aliances enriquidores, així com per a experiments especulatius i radicals, des del Feminist Antifascist Weather Front fins mirralls de ràdio.
Open-weather
En aquest podcast a dues veus, la investigadora i dissenyadora Sophie Dyer i la geògrafa creativa Sasha Englemann entrellacen una narració especulativa amb transmissions imperfectes de satel·lits meteorològics en un diàleg contaminat per les metapràctiques feministes que travessen les sves operacions col·lectives. Juntes, parlen sobre els satèl·lits de la NOAA, construeixen aliances i coneixements sobre el clima, s'entrevisten ocasionalment com a amigues i ens guien a través de la generosa xarxa de pensadores feministes que informen la seva pràctica.
Edwin van der Heide
In this podcast, we talk with Edwin van der Heide about using radio as a way into the public, outside world, and about radio as a highly regulated space that sometimes resists experimentation. We discuss his early interest in short and medium wave radio and how it came to be expressed in these immersive, awe-inspiring installations, and we speculate about the production of meaning inherent in each of them.
A SONDES #34 apareix una seqüència d'instruments nous, purament electrònics, entre els quals trobem l’electrophon, el kurbelspharophon, l’ondes Martenot, el dynophone, la croix sonore, el pianorad, el trautonium i el mixtur trautonium, cap dels quals ocupa un lloc obvi en el vocabulari musical existent. Paral·lelament, una estètica aliena comença a redefinir els paràmetres del so 'musical'.
Transcripció
Transcripció de SONDES #34, a càrrec de Chris Cutler.