Creative Commons

357 podcasts
17.07.2024
119 MIN
Anglès
SON[I]A #405
Lara and Stephen Sheehi
més Informació

En aquest podcast, els escriptors, investigadors i activistes libanesos Lara i Stephen Sheehi ens guien a través de la realitat quotidiana de la psicoanàlisi sota l'ocupació, les operacions psicològiques sionistes i la praxi (anti)opressiva. Parlem de guerra psicològica, Sumud (o el somni de la resistència) i sobre la mundanitat de les nostres subjectivitats en un món que no és igual per a totes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la investigadora i comissària transdisciplinària Yaiza Hernández. Desempaquetem la relació entre militarització i turisme, a través de les fronteres i territoris zonificats, que també apareixen com a model de la turistificació. A través d'aquesta lent, observem com el resort turístic reprodueix la disposició arquitectònica de la colònia, en tant que espai de privilegi, riquesa i blanquitud. Des d'aquí, passem a la deriva actual del model de museu, advertint de certs símptomes del seu estat terminal. I tanquem en un apart, amb un desempaquetament i la seva manera d'entendre l'apropiacionisme cultural.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
02.07.2024
65 MIN
Anglès
SON[I]A #404
Laura Tripaldi
més Informació
L'escriptora i investigadora independent Laura Tripaldi va començar la seva carrera al context de la ciència dels materials i la nanotecnologia. Però enlloc d'apropar-se a la química a través de la lent del microscopi, va decidir allunyar-se’n cap a un punt de vista especulatiu a la intersecció de la ciència, la tecnologia, l'art i la filosofia. En el seu treball, Tripaldi utilitza la nanoescala per a desafiar idees preconcebudes sobre la identitat, l'artificialitat, la neutralitat i la realitat mateixa, explorant com les tecnologies construeixen i transformen els nostres cossos, ments i societats. Parlem amb Laura Tripaldi de superfícies, interfícies, de la intel·ligència dels materials, seda d'aranya, suavitat, col·loides, roques i tecnologies de gènere.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Agència no-humana aranyes Creative Commons Ed. Caja Negra Física Laura Tripaldi No-humà
26.06.2024
38 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #59
Marcelo Expósito
més Informació

A FONS ÀUDIO #59, l’artista, editor, traductor i activista Marcelo Expósito revisita l’obra a la Col·lecció MACBA Fotoescrituras 2011-2019 (Dedicado a Allan Sekula), on recorre de manera personal, de vegades íntima, una successió d'esdeveniments col·lectius d'autodeterminació i resistència. El Marcelo ens parla de manifestacions, esdeveniments de masses i l'ocupació de l'espai públic, però també de l'espai micropolític, les formes d'agermanament, empatia i solidaritat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO 15M activisme Col·lecció MACBA creació colectiva Creative Commons escriptura fotografia Las Agencias Marcelo Expósito solidaritat

En el tercer i darrer episodi d’aquesta mini-sèrie en torn al col·lectiu Video-Nou, Lluïsa Roca, Luisa Ortínez, Xefo Guasch i Carles Ameller reflexionen sobre les circumstàncies materials, vivencials i sociològiques que propicien, al 1979, el pas de Vídeo-Nou al Servei de Vídeo Comunitari i posteriorment, al 1983, desemboquen en la dissolució del grup.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
1 2 72
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58