crítica institucional

7 podcasts

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb la investigadora i comissària transdisciplinària Yaiza Hernández. Desempaquetem la relació entre militarització i turisme, a través de les fronteres i territoris zonificats, que també apareixen com a model de la turistificació. A través d'aquesta lent, observem com el resort turístic reprodueix la disposició arquitectònica de la colònia, en tant que espai de privilegi, riquesa i blanquitud. Des d'aquí, passem a la deriva actual del model de museu, advertint de certs símptomes del seu estat terminal. I tanquem en un apart, amb un desempaquetament i la seva manera d'entendre l'apropiacionisme cultural.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
07.02.2024
74 MIN
Castellà
Son[i]a #392
David Yubraham Sánchez
més Informació

En aquest podcast, el gestor i mediador cultural David Yubraham Sánchez amplifica pensaments crítics formulats des d'espais pedagògics i en constant conversa amb altres, com un exercici de revisió de les matrius racistes i colonials, des de les quals desmuntar simetries fictícies en nom de la diversitat. Des del seu pensar-fent i el treball en col·lectiu com a principal metodologia, sorgeixen un munt de pistes, estratègies i objectius per a dur a terme tasques de mediació, educació o programació cultural anti-racistes, que passen per problematitzar el buidatge dels drets i polítiques culturals, identificar absències i esborraments en la memòria democràtica i patrimoni nacional, i posar en pràctica política l'escolta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme antirracisme Creative Commons crítica institucional David Yubraham Sánchez decolonialisme pensament crític
03.05.2017
5 MIN
Anglès
FONS AUDIO #47
Andrea Fraser
més Informació

A FONS ÀUDIO #47, Andrea Fraser comenta el rerefons de "Little Frank and His Carp", que registrava la performance que l’artista va realitzar l’any 2001 a l’atri del Museu Guggenheim de Bilbao. Enregistrada amb cinc càmeres ocultes, "Little Frank and His Carp" ressegueix els moviments de l’artista des de diferents angles i mostra els canvis d’actitud i les emocions que li generen la veu masculina de l’audioguia; una veu que destaca les virtuts arquitectòniques de l’edifici animant a recórrer les seves formes sensuals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Andrea Fraser Col·lecció MACBA Creative Commons crítica institucional FONS ÀUDIO neoliberalisme
04.07.2006
10 MIN
Anglès
Son[i]a #19
Julia Robinson
més Informació

Entrevista a Julia Robinson, comissària de l'exposició "George Brecht. Esdeveniments".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a atzar crítica institucional exposició Fluxus George Brecht Julia Robinson
19.05.2006
7 MIN
Castellà
Son[i]a #10
Ana Longoni
més Informació

Fragments de la intervenció d'Ana Longoni en el curs "Descentrats. Altres relats del conceptualisme (argentí i llatinoamericà)".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme activitat Ana Longoni avantguarda conceptual crítica institucional Llatinoamèrica perifèria política
1 2
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58