30.06.2015
91 MIN
Anglès

Son[i]a #209
EVOL

descarregar

El nom d’EVOL prové de la paraula catalana per Sambucus Ebulus, una espècie herbàcia de saüc amb una aroma fètida característica. Sota aquest paraigua, Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp fan el que ells anomenen “música per ordinador per hooligans” o també “rave synthesis”. Des de 1996, els seus objectes de rave deconstruïts han aparegut als catàlegs de disogràfiques com Editions Mego, Diagonal, Entr’acte, Presto!?, i ALKU, i s’han presentat en forma d’instal·lació i en directe arreu del món.

Malgrat que rebutgen la divisió entre alta i baixa cultura, la seva exploració estètica de la composició algorítmica es pot situar en un espai neutral entre l’acadèmia, la música experimental i la música de club. Amb influències que van des del més popular –de Basshunter a “Close Encounters of the Third Kind” – fins a música culta de compositors com ara György Ligeti i Hanne Darboven, el seu treball és voluntàriament relliscós quan es tracta d’encasellar-lo. Com el seu amic Goodiepal va dir fa un temps: “és música per ordinador radical”.

La llista de paraules clau que fan servir per delimitar la seva producció pot oferir pistes sobre algunes idees centrals i tangencials que manegen al seu treball: rave, síntesi, elasticitat, dilatació temporal, cronestèsia, substància enganxosa, hoovers, hiperobjecte, psicodèlia, estats alterats, fractal, espiral ascendent, espiral descendent, deformació, vandalisme, mereologia, botzines, kaiju, tetrafluoroetà, àcid, anti-humanisme, mentàsmic, clímax, recursiu, poing, anti-himne, estroboscòpic, continu, monòlit, assimetria, homeomorf, recurrència, fluorescència, phlop.

SON[I]A parla amb Roc Jiménez de Cisneros sobre la seva deconstrucció i reinterpetació lliure del “Continuum” de György Ligeti i “Opus 17a” de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.

Son[i]a computer music els podcasts més escoltats de 2015 EVOL György Ligeti Hanne Darboven Roc Jiménez de Cisneros
programes relacionats
12 destacats
17.04.2020
103 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #7
més Informació

Aquest episodi de la sèrie de Roc Jiménez de Cisneros OBJECTUALITAT conté converses amb Diego Falconí, Rick Dolphijn, Dave Phillips i música de Kali Malone. Un viatge espiral sobre foc, cremes, cendres, rituals, cuina, menjar i selves. Encara que també va de tot allò que hi ha entre i sota totes i cadascuna d'aquestes coses. La micropolítica invisible del menjar a l'exèrcit; la càrrega simbòlica de les cendres, restes sòlides d'un objecte intangible, el foc, que ha donat forma a aquest planeta durant milions d'anys; la lectura en clau de gènere del genocidi Aimara; una percepció circular i cíclica del temps; o el paper i la rellevància dels ecosistemes, fins i tot més enllà del vell clixé de la vida silvestre, perquè, ja saps, "tot és un ecosistema, al final del dia".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
01.12.2020
83 MIN
Anglès
Son[i]a #322
Hugo Esquinca
més Informació

L'obra d'Hugo Esquinca és una crosta multi-capa, ofuscada intencionalment a través de l'excés, deliberadament difícil de pelar. Eliminar capes d'ofuscació en aquesta densa xarxa d'interaccions transductives no serveix de gaire, perquè aquestes capes són precisament el que l’Hugo utilitza per a exposar-te a tu (i a ell mateix) a una mena de sobrecàrrega sensorial. Parlem amb l’Hugo sobre criar-se en l’hipercaos de la Ciutat de Mèxic i com aquesta experiència es relaciona amb la seva fascinació per la velocitat, la sobreabundància i el sincretisme.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a descolonialització Hugo Esquinca Lighthouse (UK) podcasts duracionals Re-Imagine Europe soroll
29.11.2022
96 MIN
Anglès
Son[i]a #361
Edwin van der Heide
més Informació

L'artista, compositor i investigador Edwin van der Heide expandeix el llenguatge musical a través de múltiples disciplines. Les seves instal·lacions, sovint específicament concebudes per a un lloc i altament immersives, no sols ocupen espai: són una recerca molt deliberada del propi espai i de les seves possibilitats com a mitjà i material artístic. Les peces de l’Edwin creen espai, modificant els seus límits reals i percebuts. Fan que l'espai sigui present, aparent i fins i tot tangible. En aquest podcast, parlem amb Edwin van der Heide sobre art en l'espai públic, la pressió de l'aire, sons sota l'aigua, altaveus, xarxes, experiències espacials estranyes i fenomenologia sonora.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a aigua art sonor Edwin van der Heide so + tecnologia
16.02.2022
86 MIN
Anglès
Son[i]a #346
Jessica Ekomane
més Informació

Jessica Ekomane és artista sonora, compositora, i professora d'Estudis Sonors i Arts Sòniques a la Universität der Künste Berlin. Les instal·lacions i actuacions quadrafòniques d’Ekomane aborden la música algorítmica com una pràctica social basada en qüestions com la relació entre la percepció individual i la dinàmica col·lectiva, i exploran les expectatives d'escolta i les seves arrels socials. En aquest podcast, Jessica Ekomane parla sobre la llibertat de joc, eMule, els òrgans de tubs, les limitacions i la flexibilitat de Max/MSP, els orígens de la síntesi de so no occidental, la recerca DIY, les quotes, el minimalisme i el seu amor primerenc per Ligeti i Destiny's Child.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music diàspora africana Jessica Ekomane Natascha Sadr Haghighian ràdio

Presentem aquí les conclusions del procés de recerca d'AVANT.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra AVANT AVANT Roc Jiménez de Cisneros
07.01.2019
9 MIN
Anglès
Goodiepal & Pals
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Goodiepal que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Goodiepal Re-Imagine Europe
08.10.2018
96 MIN
Anglès
Son[i]a #272
Goodiepal & Pals
més Informació

Goodiepal toca un Casiotone VL-1 VL-Tone prestat i parlem de la incapacitat de l'art de tenir un impacte real, del millor lloc per amagar coses, de contractes i piruetes, de dobles estàndards a Europa, de la creativitat en les estratègies de supervivència, de refugiats climàtics, de genocidis, d’afro-futurisme modern, de Radical Computer Music i de circuit bending.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Canvi climàtic circuit bending crisi migratòria Goodiepal Re-Imagine Europe

Mark Fell i Joe Gilmore conclouen aquesta sèrie sobre música generativa i de processos amb "Dos sistemes generatius discrets", una peça desenvolupada per a l'ocasió.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS 14 anys y 14 registres memorables de RWM COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons Exclusives Joe Gilmore Mark Fell procés

Florian Hecker proposa la fusió de dues publicacions crucials en el camp de la psicoacústica y de la psicología musical: "Demonstrations of Auditory Scene Analysis: The Perceptual Organization of Sound" de Albert S. Bregman y Pierre A. Ahad i "Musical Illusions and Paradoxes" de Diana Deutsch. El resultat requereix de l'audiència una reconstrucció selectiva d'unitats distintes en una Gestalt global que culmina en una experiència auditiva quimèrica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys art sonor Florian Hecker Mix psicoacústica selecció musical
28.04.2011
19 MIN
Anglès
Son[i]a #125
Mark Fell i Joe Gilmore
més Informació

Entrevista amb Mark Fell i Joe Gilmore, artistes sonors i comissaris de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Joe Gilmore Mark Fell música generativa percepció procés

Obres exclusives de Marcus Schmickler i EVOL.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS Benoît Mandelbrot COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons EVOL Exclusives Joe Gilmore Marcus Schmickler Mark Fell música generativa Roc Jiménez de Cisneros
25.10.2007
9 MIN
Català
Son[i]a #49
ALKU
més Informació

Entrevista al col·lectiu barceloní ALKU per presentar el projecte "Less-Lethal, vol. 1" sobre so i armes no-letals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a ALKU Anna Ramos Francisco López música Roc Jiménez de Cisneros
Son[i]a #209 EVOL
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58