29.11.2022
96 MIN
Anglès

Son[i]a #361
Edwin van der Heide

descarregar
cronologia
01:52
08:04
10:03
11:38
18:53
23:15
34:48
39:26
46:39
51:58
58:12
70:02
78:27
Son[i]a #361

Edwin van der Heide és un artista, compositor i investigador en els àmbits del so, l’espai i la interacció, que expandeix el llenguatge musical a través de múltiples disciplines. Les seves instal·lacions, sovint específicament concebudes per a un lloc i altament immersives, no sols ocupen espai: són una recerca molt deliberada del propi espai i de les seves possibilitats com a mitjà i material artístic. Les peces de l’Edwin creen espai, modificant els seus límits reals i percebuts. Fan que l’espai sigui present, aparent i fins i tot tangible. Són exploracions acuradament dissenyades d’una sèrie de fenòmens físics, des de vibracions en l’aigua fins a espurnes elèctriques, que evoquen una sensació de sorpresa a través d’experiències intenses, situades i cinestèsiques, que sovint conviden l’audiència a convertir-se en una part activa de la peça.

En aquest podcast, parlem amb Edwin van der Heide sobre art en l’espai públic, la pressió de l’aire, sons sota l’aigua, altaveus, xarxes, experiències espacials estranyes i fenomenologia sonora.

Cites musicals
00:22
 “Pneumatic Sound Field”
08:04 “Shape KWS”
27:55 “Wavescape”
46:20 “Impuls#2”
56:47 “Pneumatic Sound Field”
66:18 “Impuls #5.1”
76:56 “Daylight”

Conversa: Roc Jiménez de Cisneros, Albert Tarrats, André Chêdas i Anna Ramos. Guió i producció sonora: Roc Jiménez de Cisneros. Veu: Roc Jiménez de Cisneros.
Son[i]a aigua art sonor Edwin van der Heide so + tecnologia
programes relacionats
5 destacats
10.09.2023
69 MIN
Anglès
RADIOACTIVITAT #7
Edwin van der Heide
més Informació

In this podcast, we talk with Edwin van der Heide about using radio as a way into the public, outside world, and about radio as a highly regulated space that sometimes resists experimentation. We discuss his early interest in short and medium wave radio and how it came to be expressed in these immersive, awe-inspiring installations, and we speculate about the production of meaning inherent in each of them.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Edwin van der Heide ràdio so + tecnologia
04.05.2023
24 MIN
Anglès
Son[i]a #368. Anthea Caddy
Deleted Scenes
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista sonora i cellista experimental Anthea Caddy, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Ampliem la nostra conversa al diàleg entre la seva pràctica i la ciència i l'acadèmia. També parlem d'infrasons, dades d'ona llarga, miralls, reflexions, l'inaprensible i la negociació amb l'entorn i l'espai.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Anthea Caddy Creative Commons dones productores so + tecnologia Sonic Acts
16.03.2023
67 MIN
Anglès
Son[i]a #368
Anthea Caddy
més Informació

Anthea Caddy is a Tasmanian-born and now Berlin-based experimental cellist and sound artist who explores projected sound energy through spatial practices that highlight acoustic and physical phenomena. In this podcast, Anthea walks us through her journey from playing cello in rock bands as a teenager to her ongoing research into projected sound energy. She explains her long-term research on directional speakers and the results of the iterations and testing of the parabolic speakers. She also talks about documentation and about the difficulties of approaching large-scale sound performance.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Anthea Caddy dones productores so + tecnologia Sonic Acts
30.06.2015
91 MIN
Anglès
Son[i]a #209
EVOL
més Informació

Roc Jiménez de Cisneros parla sobre la deconstrucció i reinterpetació lliure d'EVOL del "Continuum" de György Ligeti i "Opus 17a" de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music els podcasts més escoltats de 2015 EVOL György Ligeti Hanne Darboven Roc Jiménez de Cisneros
16.02.2022
86 MIN
Anglès
Son[i]a #346
Jessica Ekomane
més Informació

Jessica Ekomane és artista sonora, compositora, i professora d'Estudis Sonors i Arts Sòniques a la Universität der Künste Berlin. Les instal·lacions i actuacions quadrafòniques d’Ekomane aborden la música algorítmica com una pràctica social basada en qüestions com la relació entre la percepció individual i la dinàmica col·lectiva, i exploran les expectatives d'escolta i les seves arrels socials. En aquest podcast, Jessica Ekomane parla sobre la llibertat de joc, eMule, els òrgans de tubs, les limitacions i la flexibilitat de Max/MSP, els orígens de la síntesi de so no occidental, la recerca DIY, les quotes, el minimalisme i el seu amor primerenc per Ligeti i Destiny's Child.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music diàspora africana Jessica Ekomane Natascha Sadr Haghighian ràdio
Son[i]a #361 Edwin van der Heide
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58