06.06.2013
119 MIN
Anglès

COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #9.1
Dos sistemes generatius discrets

descarregar

A càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore. Narrat per Connie Treanor.

El novè episodi d’aquesta sèrie gira entorn d’un projecte titulat “Dos sistemes generatius discrets” a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.

Les dues peces que esmenta el títol es van desenvolupar per separat i es van escoltar juntes per primera vegada a Enjoy ArtSpace, Leeds (Regne Unit) el 29 d’abril de 2013. L’enregistrament que aquí es presenta és una presa ambisònica de l’acte, obert al públic. La intenció és que ambdues peces i la seva combinació entronquin amb alguns dels temes tractats al llarg de la sèrie.

La peça de Gilmore, presentada en quatre altaveus, explora comportaments generats per un algoritme que simula el moviment d’un esbart. Aquests comportaments s’utilitzen per controlar la freqüència i l’amplitud de quatre oscil·ladors. La peça es presenta com una sèrie d'”estudis” de durada fixa, seguits d’un minut de silenci.

En cada estudi, les condicions de l’esbart estan predeterminades. Els algoritmes d’esbart descriuen el comportament en grup d’éssers vius com ocells, peixos o bacteris, i el moviment de cada agent depèn de les condicions que governen el comportament general del grup, així com de la interacció entre agents autònoms.

Les tres principals condicions que dicten el moviment són l’evasió, l’alineació i la coherència. Encara que el moviment sembla caòtic, en realitat està marcat per un complex patró d’interaccions conductuals entre individus del grup.

Mentre que la peça de Gilmore explora la tonalitat mitjançant diversos altaveus, la contribució de Fell utilitza un sol altaveu col·locat enmig de l’espai, que reprodueix estructures rítmiques amb un únic so de percussió derivat del bombo de la caixa de ritmes Linn. Entre el conjunt d’altaveus, sobre un pedestal, se situa també un ordinador que mostra els diferents controls gràfics utilitzats per generar i modificar el ritme reproduït.

Per torns, membres de l’audiència canvien aquests paràmetres per generar nous patrons. L’algoritme utilitzat per produir les estructures rítmiques està basat en grups de durades i repeticions d’intervals temporals. Aquest simple plantejament dóna lloc un gran nombre de patrons diferents.

Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS 14 anys y 14 registres memorables de RWM COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons Exclusives Joe Gilmore Mark Fell procés
material addicional
1 resultats
programes relacionats
4 destacats

Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #8.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons Joe Gilmore Mark Fell música generativa Transcripció COMPOSING
30.06.2015
91 MIN
Anglès
Son[i]a #209
EVOL
més Informació

Roc Jiménez de Cisneros parla sobre la deconstrucció i reinterpetació lliure d'EVOL del "Continuum" de György Ligeti i "Opus 17a" de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music els podcasts més escoltats de 2015 EVOL György Ligeti Hanne Darboven Roc Jiménez de Cisneros
28.04.2011
19 MIN
Anglès
Son[i]a #125
Mark Fell i Joe Gilmore
més Informació

Entrevista amb Mark Fell i Joe Gilmore, artistes sonors i comissaris de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Joe Gilmore Mark Fell música generativa percepció procés

Aquest episodi tracta la noció del canvi en la música, observant com alguns conceptes de la ciència i les matemàtiques es poden utilitzar per modelar el canvi en el domini acústic.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Joe Gilmore Mark Fell música generativa
COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #9.1 Dos sistemes generatius discrets
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58