01.12.2020
83 MIN
Anglès

Son[i]a #322
Hugo Esquinca

descarregar
cronologia
00:01
02:55
04:17
08:57
11:49
13:07
18:34
21:49
26:17
28:32
31:34
38:05
43:39
47:07
51:56
64:53
69:49
73:45
Son[i]a #322

L’obra d’Hugo Esquinca és una crosta multi-capa, ofuscada intencionalment a través de l’excés, deliberadament difícil de pelar. Eliminar capes d’ofuscació en aquesta densa xarxa d’interaccions transductives no serveix de gaire, perquè aquestes capes són precisament el que l’Hugo utilitza per a exposar-te a tu (i a ell mateix) a una mena de sobrecàrrega sensorial. Molt més enllà dels judicis estètics, més semblant a l’escena del bloqueig mental de THX 1138 que a una experiència auditiva convencional. No obstant això, el bloqueig mental de l’Hugo no només està destinat a l’oïdor humà: la cadena d’esdeveniments i processos involucrats en la seva música també es veuen sotmesos a una quasi-convulsió, portats als seus propis límits.

De fet, bona part del treball de l’Hugo es basa i gira entorn de l’exploració d’aquests límits difusos. Ja sigui provant la capacitat de l’oïdor per a processar la densitat i amplitud sònica, o aplicant pressió sobre l’horitzó d’esdeveniments funcional de qualsevol sistema que utilitzi (des de computadores fins a micròfons cardioides de tota la vida), els seus enregistraments en viu, les seves instal·lacions específiques i les seves peces enregistrades són una constant celebració d’aquesta zona grisa gairebé onírica, i del col·lapse que l’acompanya.

Parlem amb l’Hugo sobre la seva obra i els seus vincles amb el seu bagatge, o de com criar-se en l’hipercaos de la Ciutat de Mèxic es relaciona amb aquesta fascinació per la velocitat, la sobreabundància i el sincretisme.

Música de'Hugo Esquinca, produïda i concebuda per a l'ocasió. Produït per a Lighthouse (Brighton).

 

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.

Son[i]a descolonialització Hugo Esquinca Lighthouse (UK) podcasts duracionals Re-Imagine Europe soroll
programes relacionats
5 destacats
10.11.2020
70 MIN
Anglès
Son[i]a #320
Ji Youn Kang
més Informació

Les composicions abstractes de Ji Youn Kang estan impregnades de la seva pròpia mescla de so experimental occidental i música ritual coreana. Un rerefons que també es filtra en les seves presentacions en viu, on explora les estructures rítmiques primitives i empoderadores del xamanisme coreà, que sovint evolucionen de lentes a ràpides, i fonts de so sorolloses a través d'una amalgama de dispositius analògics de construcció pròpia, instruments acústics i tècniques de processament digital. En aquest podcast, Ji parla sobre música ritual coreana, quintes justes i naturalesa, objectes ressonants, soroll, instruments casolans, incertesa i tensió, Wave Field Synthesis i estratègies per a involucrar l’audiència a la xarxa per a una comunicació significativa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a covid-19 Els més escoltats - Novembre 2020 Ji Youn Kang Lighthouse (UK) Re-Imagine Europe soroll wave-field synthesis
17.12.2020
39 MIN
Anglès
Son[i]a #320. Ji Youn Kang
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb l'artista sonora Ji Youn Kang que no vem poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Ji Youn Kang Lighthouse (UK) Re-Imagine Europe soroll wave-field synthesis
08.12.2018
59 MIN
Castellà
Son[i]a #281
José Luis Barrios Lara
més Informació

El filòsof, historiador de l'art, comissari i crític José Luis Barrios Lara reflexiona sobre el mite fundacional d'Occident, la modernitat i la invenció de l'altre; pensa en les polítiques d'identitat com a instrument polític i forma d'administració de cossos en l'espai; qüestiona l'efectivitat de les epistemologies del sud i interpreta la crisi migratòria global com una forma de neoesclavisme.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons crisi migratòria José Luis Barrios Lara Mèxic podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe
30.06.2015
91 MIN
Anglès
Son[i]a #209
EVOL
més Informació

Roc Jiménez de Cisneros parla sobre la deconstrucció i reinterpetació lliure d'EVOL del "Continuum" de György Ligeti i "Opus 17a" de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music els podcasts més escoltats de 2015 EVOL György Ligeti Hanne Darboven Roc Jiménez de Cisneros

Entrevista amb Mariana David i María Virginia Jaua sobre el col·lectiu artístic SEMEFO, que va irrompre als anys noranta en l'escena mexicana amb una proposta que explorava la noció i les implicacions de la mort mitjançant la manipulació del cadàver i les seves transformacions.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a María Virginia Jaua Mariana David Mèxic SEMEFO
Son[i]a #322 Hugo Esquinca
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58