Son[i]a #125
Mark Fell i Joe Gilmore
Els artistes britànics Mark Fell i Joe Gilmore exploren en les seves respectives obres les possibilitats dels processos algorítmics aplicats a la creació de música, gràfics i instal·lacions. Fell i Gilmore són també els comissaris del programa de Ràdio Web MACBA COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES, que relata la història de la música generativa des de diferents perspectives.
Son[i]a parla amb Mark Fell i Joe Gilmore sobre minimalisme, complexitat, abstracció i els processos i conceptes darrere dels seus treballs audiovisuals.
programes relacionats
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #8.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #7.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #6.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #5.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #4.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #3.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Transcripció
Transcripció de COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #2.1., a càrrec de Mark Fell i Joe Gilmore.
Luke Fowler
Luke Fowler parla sobre música, ordinadors i instruments, sobre infrasò, ultrasò i els llindars de l’audible, sobre arxius i obsessions, sobre l'afecte com un criteri d'edició fílmic i sobre l'enorme complexitat que implica representar la vida d'una persona.
Dos sistemes generatius discrets
Mark Fell i Joe Gilmore conclouen aquesta sèrie sobre música generativa i de processos amb "Dos sistemes generatius discrets", una peça desenvolupada per a l'ocasió.
Exclusives
Obres exclusives de Keith Fullerton Whitman i Carl Michael von Hausswolff.
Models de canvi
Aquest episodi tracta la noció del canvi en la música, observant com alguns conceptes de la ciència i les matemàtiques es poden utilitzar per modelar el canvi en el domini acústic.
Exclusives
Dues obres-entrevistes exclusives a càrrec de Goodiepal.
Aproximacions al canvi
Aquest episodi analitza la noció del canvi en la música, preguntant-se sobre la nostra manera de percebre i quantificar el canvi en les estructures musicals, i sobre com els processos generatius trastornen i augmenten les nostres capacitats de sorpresa, expectativa, tensió i avorriment.
Espai
Aquest episodi explora el so en relació amb l'espai, i considera els usos de l'espai acústic com un element actiu del procés compositiu.
Exclusives
Obres exclusives de Ben Vida and i THE HUB.
Durada
Aquest episodi explora el concepte de la durada a la música. El programa aborda les diferents tècniques que compositors i músics han utilitzat per a explorar la idea de la durada, tant a gran com a petita escala.
Exclusives
Obres exclusives de Laurie Spiegel i Terre Thaemlitz.
Temps
La relació entre temps i música i l'impacte del desenvolupament tecnològic en el tractament del temps en diferents llenguatges musicals.
Theo Burt
Entrevista amb Theo Burt sobre processos perceptius, música visual i art intermèdia.
Exclusives
Obres exclusives d'Stephan Mathieu i Russell Haswell.
Transcripció
Exclusives
Obres exclusives de Yasunao Tone i Christophe Charles.
EVOL
Roc Jiménez de Cisneros parla sobre la deconstrucció i reinterpetació lliure d'EVOL del "Continuum" de György Ligeti i "Opus 17a" de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.
Determinació i indeterminació
Una anàlisi de les múltiples utilitzacions de l'atzar en la composició i la interpretació d'obres musicals.
Sistemes
El rol dels sistemes formalitzats en la creació musical.
Exclusives
Obres exclusives de Florian Hecker i Ryoji Ikeda.
Continu
"Continu" identifica obres sonores de diferents períodes, tradicions i acostaments a la música generativa i basada en sistemes.