19.07.2011
48 MIN
Anglès

INTERRUPCIONS #4
Quimera Bregman / Deutsch – 47 minuts d'atenció bifurcada

descarregar

A càrrec de Florian Hecker

El punt de partida d’aquest programa consta de dues publicacions de mitjan anys noranta: “Musical Illusions and Paradoxes” de Diana Deutsch i “Demonstrations of Auditory Scene Analysis: The Perceptual Organization of Sound” d’Albert S. Bregman i Pierre A. Ahad. Aquests dos CDs contenen demostracions del treball d’investigació en psicoacústica (Bregman) i psicologia musical (Deutsch) dels seus respectius autors.

Tots dos volums comencen amb un comentari dels propis autors i van acompanyats de notes molt exhaustives amb descripcions del contingut sonor, a més d’instruccions i suggeriments referents a paràmetres d’escolta com el volum de reproducció, la col·locació dels altaveus, la distància respecte als mateixos, i la necessitat o no d’auriculars en cadascuna de les peces.

Els enregistraments i els textos adjunts conformen un paquet en el qual l’oïdor verifica els objectius dels CDs a través d’un encontre sonor subjectiu.

Recerca Interrupcions 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys art sonor Florian Hecker Mix psicoacústica selecció musical
material addicional
1 resultats
programes relacionats
7 destacats
04.05.2023
24 MIN
Anglès
Son[i]a #368. Anthea Caddy
Deleted Scenes
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista sonora i cellista experimental Anthea Caddy, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Ampliem la nostra conversa al diàleg entre la seva pràctica i la ciència i l'acadèmia. També parlem d'infrasons, dades d'ona llarga, miralls, reflexions, l'inaprensible i la negociació amb l'entorn i l'espai.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Anthea Caddy Creative Commons dones productores so + tecnologia Sonic Acts
12.06.2016
10 MIN
Anglès
Jacob Kirkegaard
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jacob Kirkegaard que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Jacob Kirkegaard SOBRE L'ESCOLTA

<ENG> Com a part del nostre procés de recerca sobre l'escolta, l’any 2014 vam entrevistar l'artista danès Jacob Kirkegaard. En aquest podcast, Kirkegaard reflexiona sobre la importància d'escoltar i sosté que l'art sonor pot crear espais purament sensorials que van més enllà d’allò que es percep immediatament, contribuint així a comprendre l'incomprensible.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra els podcasts més escoltats de 2016 Escenes eliminades Jacob Kirkegaard Palestina SOBRE L'ESCOLTA

Alfred Hilsberg, fundador del segell discogràfic ZickZack, i l'escriptor Frank Apunkt Schneider parlen sobre el context cultural, social i polític d'Alemanya a les acaballes dels setanta, un brou de cultiu que va donar lloc a una música radicalment nova que Schneider defineix com "l'agressió sense rumb dels sorolls alliberats".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Deutsche Kassettentäter Felix Kubin Interrupcions Mix
30.06.2015
91 MIN
Anglès
Son[i]a #209
EVOL
més Informació

Roc Jiménez de Cisneros parla sobre la deconstrucció i reinterpetació lliure d'EVOL del "Continuum" de György Ligeti i "Opus 17a" de Hanne Darboven, i com aquestes obres encaixen dins de la pràctica artística del duo. La conversa inclou idees poc usuals sobre el temps en la música, enginyeria inversa algorítmica, complexitat a través de la simplicitat, anti-clímax, música de trance ancestral, estats mentals estranys i el concepte de superavorriment de Dick Higgins.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a computer music els podcasts més escoltats de 2015 EVOL György Ligeti Hanne Darboven Roc Jiménez de Cisneros

Aquesta selecció analitza el rol que l'ús de fenòmens aurals pot ocupar en la pràctica de la composició. A través de la implementació d'aquestes tècniques sonores expandides el compositor pot mirar de recalibrar l'oïda de l'audiència, i en aquest procés convidar-los a reconsiderar la mateixa idea de la composició.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Ben Vida Espais sònics Interrupcions Mix Otoacústica selecció musical

Obres exclusives de Florian Hecker i Ryoji Ikeda.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons Exclusives Florian Hecker Joe Gilmore Mark Fell música generativa procés Ryoji Ikeda
INTERRUPCIONS #4 Quimera Bregman / Deutsch – 47 minuts d'atenció bifurcada
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58