26.09.2019
88 MIN
Anglès

Son[i]a #298
Helen Pritchard

descarregar
cronologia
01:56
05:25
09:12
15:28
17:15
26:34
29:11
35:18
39:52
41:08
45:28

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea. Excepcionalment, el presentem en dues versions diferents i complementàries. La versió principal, està composada, manipulada i produïda per Yoneda Lemma i la versió extra, conté únicament el material en cru, sense tractament sonor, de la conversa amb Helen.

Entrevista i edició a càrrec de Roc Jiménez de Cisneros. Encàrrec musical i producció sonora a càrrec de Yoneda Lemma

Helen Pritchard és una artista i investigadora que opera en la zona més o menys grisa en la qual la computació es creua amb la geografia, el disseny i la tecnociència ciberfeminista. A través de les seves obres d’art, escrits, xerrades i tallers, Pritchard mira d’articular una mirada política i social diferent sobre el codi i la computació, basada en la coinvestigació, la pedagogia radical i la participació com a estratègies clau per a “allunyar-se de la idea de l’expert o el geni” i per a plantejar preguntes sobre l’aprenentatge col·lectiu i la producció de coneixement.

Des de 2013, Pritchard ha format part del projecte “Citizen Sense”, finançat pel Consell Europeu de Recerca i dirigit per la Dra. Jennifer Gabrys, centrat en el desenvolupament de mètodes creatius que utilitzen la computació física i les tecnologies de detecció per a pensar i desenvolupar noves teories de la percepció ciutadana.

El treball de Citizen Sense és un recordatori constant que les dades no són necessàriament l’objectiu final de les pràctiques de computació ambiental: més aviat es tracta de com es recopilen, s’utilitzen, s’interpreten, s’emmagatzemen i, en última instància, s’apliquen a la vida real més enllà dels fulls de càlcul i els gràfics circulars. De la mateixa manera, el seu projecte “Animal Hackers” analitza l’encreuament d’animals no humans, als quals Pritchard es refereix com “més que humans” amb tecnologies informàtiques ubiqües.

En aquest podcast, Helen Pritchard parla sobre alguns dels seus treballs i projectes col·lectius, i sobre tota mena de dobles enllaços. Orques i sensors, fòssils i fracking, alpaca i receptes, ovelles i infraestructures de dades.

Son[i]a col·lectivitat Creative Commons Helen Pritchard no-humans podcasts duracionals Re-Imagine Europe
programes relacionats
2 destacats
19.05.2022
59 MIN
Castellà
Son[i]a #350. Jara Rocha
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb lx investigadorx i activista Jara Rocha que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem de la recerca com a pràctica interdependent i reclamem la complexitat. Pel camí, especulem sobre formes de computació no coercitives i ens aturem en alguns casos d'estudi del projecto col·laboratiu Possible Bodies i el seu spin off, Underground Division.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Femke Snelting Jara Rocha queer
05.04.2017
42 MIN
Anglès
Son[i]a #238
Zach Blas
més Informació

Zach Blas parla sobre plagi utòpic, biomètrica, patrons de vida, moments impensables, sobre identitat, opacitat, paranodes, sobre l'especulació entesa com a utilitat i sobre com concebre, avui, alternatives sensuals al micro-relat total d'Internet.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a els 10 podcasts més escoltats de 2017 queer Zach Blas
Son[i]a #298 Helen Pritchard
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58