19.05.2022
59 MIN
Castellà

Son[i]a #350. Jara Rocha
Escenes eliminades

descarregar
cronologia
00:01
03:35
05:30
08:46
13:02
15:23
21:25
26:46
30:36
34:29
43:25
47:28
49:00
51:27
Son[i]a #350. Jara Rocha

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb lx investigadorx i activista Jara Rocha que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem de la recerca com a pràctica interdependent i reclamem la complexitat. Pel camí, especulem sobre formes de computació no coercitives i ens aturem en alguns casos d’estudi del projecto col·laboratiu Possible Bodies i el seu spin off, Underground Division.

Conversa: Anna Irina Russell, Albert Tarrats, Ricardo Cárdenas i Anna Ramos. Guió: Anna Irina Russell. Producció: Anna Ramos.
Extra Creative Commons Escenes eliminades Femke Snelting Jara Rocha queer
programes relacionats
3 destacats
26.09.2019
88 MIN
Anglès
Son[i]a #298
Helen Pritchard
més Informació

L'artista, investigadora i activista Helen Pritchard destaca alguns dels seus treballs i projectes col·lectius, que articulats en la zona més o menys grisa en la qual la computació es creua amb la geografia, el disseny i la tecnociència ciberfeminista. En aquest recorregut, señalem tota mena de dobles enllaços: orques i sensors, fòssils i fracking, alpaca i receptes, ovelles i infraestructures de dades.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a col·lectivitat Creative Commons Helen Pritchard no-humans podcasts duracionals Re-Imagine Europe
28.01.2022
51 MIN
Anglès
Son[i]a #344
Femke Snelting
més Informació

Possible Bodies és un projecte de recerca col·laboratiu liderat per Jara Rocha i Femke Snelting que té com a objectiu qüestionar i problematitzar la manera en què els cossos es formulen, conceben i representen a través de diferents tecnologies 3D, com el modelatge, el tracking i l'escaneig. La seva recerca de crítica afirmativa assenyala com aquestes tècniques acaben implementant i fins i tot amplificant una sèrie de prejudicis sobre raça, gènere, classe, edat i capacitat que, lluny de ser circumstancials, estan directament entreteixides al codi font de tota mena d'aplicacions de la indústria. Parlem amb Femke Snelting sobre encarnacions, optimització, desastres 3D, el possible, el probable, interfícies paramètriques, estàndards oberts i recerca d'acció desobedient.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a algoritmes cos Creative Commons DIWO Femke Snelting Jara Rocha naturacultura
31.03.2022
114 MIN
Castellà
Son[i]a #350
Jara Rocha
més Informació

La pràctica de lx investigadorx i activista Jara Rocha s'ocupa de mediar i posar en circulació les condicions de producció de sentit i materials de possibilitat. Amigx de la complexitat i amb una sensibilitat transfeminista com a punt de partida, Jara indaga en les desigualtats i clarobscurs del repartiment del tecnològic, assenyalant les polítiques i estètiques inscrites en les infraestructures i com el poder s'organitza, es fa visible alhora que inaccessible.  Pur exercici d'imaginació política i dissidència situades que ens porta de revisar les tecnologies de la reproducció a les pedagogies crítiques en estructures formals, no-formals i informals, passant pel tecnocolonialisme i el turbocapitalisme. Sense deixar d'atendre en cap moment el global i el molt proper: de les cadenes globals de cures, fins a la precarització, la invisibilització i la deslocalització del treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #350. Jara Rocha Escenes eliminades
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58