26/09/2012 17' 19''

Del 14 al 16 d'octubre de 1971 va tenir lloc a Eivissa el VII Congrés de l'International Council of Societies of Industrial Design (ICSID), un esdeveniment que es va concebre com a punt de confluència entre el disseny i les formes més experimentals de l'art i l'arquitectura.

El congrés es va convertir en un banc de proves per estudiar la relació entre aquestes pràctiques i va suposar una nova manera d'entendre el disseny.Reviure l'esperit de l'ICSID refresca interessos i conceptes encara vigents a l'actualitat, com la sostenibilitat, el treball participatiu, les noves relacions indústria-societat i el paper alliberador de l'experiència de l'art.

L'exposició "La utopia és possible. ICSID, Eivissa, 1971" és exercici de memòria composat per material documental, fotografies i pel·lícules procedents de diversos arxius i del fons del MACBA, així com d'exemples d'història oral.

SON[I]A parla amb Bartomeu Marí, Daniel Giralt-Miracle i Teresa Grandas sobre los procesos de investigación y la formalización de esta exposición.

Compartir
Son[i]aICSIDTeresa GrandasDaniel Giralt-MiracleBartomeu Maríanys setantadissenyarquitecturaexposicióEivissaICSIDInstant City

Programes de RWM relacionats