Re-Imagine-Europe

Part de la nostra programació és possible gràcies a Re-Imagine Europe, un projecte de quatre anys que agrupa deu organitzacions culturals d’arreu d’Europa, amb l'objectiu de respondre als desafiaments socials i polítics de l'actualitat. El neofeixisme creixent, el canvi climàtic i la migració estan dividint els països europeus, mentre que els avenços tecnològics canvien la forma en què interactuem, instant-nos a explorar noves maneres de fer.

Finançat per Creative Europe, el projecte inclou residències artístiques, encàrrecs, tallers, simposis i la producció de podcasts, que utilitzen l'art per a empoderar una generació jove d'europees connectades digitalment amb l'objectiu d'explorar noves idees).

Re-Imagine Europe és una iniciativa de Sonic Acts (Holanda) coordinada per Paradiso (Holanda) en col·laboració amb Elevate Festival (Àustria), Lighthouse (Regne Unit), Ina GRM (França), KONTEJNER (Croàcia), Landmark / Bergen Kunsthall (Noruega), A4 (Eslovàquia), Disruption Network Lab (Alemanya) i Ràdio Web MACBA (Espanya).

Podcasts produïts per Ràdio Web MACBA sota aquest paraigua

 

re-imagine Europe y Co-funded by the Creative Europe Programme

Socis

Sonic Acts

Sonic Acts (Holanda) es va fundar l’any 1994 i es coneix pel seu festival internacional, que fa un especial èmfasi en les interseccions de l'art, la tecnologia, la música i la ciència. Sonic Acts ha esdevingut una plataforma líder per a projectes internacionals, per la recerca i la posada en marxa i coproducció de noves obres d'art.

Més informació

Enllaços d'interès: Vertical Cinema, Dark Ecology.


Paradiso

Paradiso (Holanda) és un centre cultural de renom internacional fundat el 1968, que organitza més de 900 actes de música, arts visuals i arts escèniques cada any. Paradiso ha dut a terme nombrosos projectes culturals i festivals a gran escala, dins i fora de la pròpia organització.

Més informació


Elevate Festival

Elevate Festival (Austria) té lloc cada any des de 2005 en diferents indrets de Graz, i ofereix una combinació única de concerts, debats polítics i pel·lícules. Elevate Festival s'ha establert com un festival innovador i híbrid que qüestiona l'art a través de la política.

Més informació


Lighthouse

Lighthouse (Reino Unido) (Regne Unit) és una agència de cultura contemporània que connecta els nous desenvolupaments en art, tecnologia i societat. Els seus encàrrecs, exposicions, actes i projectes educatius se centren en la promoció d'art contemporani radicalment nou, la cultura digital, la música i el cinema.

Més informació


Ina

Ina (França) es va fundar l’any 1974 per preservar, digitalitzar, restaurar i distribuir els arxius de ràdio i televisió de França, col·laborant de prop amb emissores i productors d’arreu del país.

Més informació


Kontejner

Kontejner (Croàcia) és una ONG amb seu a Zagreb que es dedica al treball curatorial, l'organització de festivals d'art i altres actes públics, l'educació i la teoria social. El seu principal camp d'interès és l'art contemporani progressista que investiga el paper i el significat de la ciència, la tecnologia i el cos en la nostra societat. Kontejner se centra en fenòmens i esdeveniments d'actualitat, fent èmfasi en els temes més provocatius, fascinants i intrigants, fins i tot aquells que solen percebre's com a tabú

Més informació


Bergens Kunstforening

Bergens Kunstforening (NO) és un centre d'art contemporani que organitza més de 200 actes públics i 12 exposicions l’any. BK col·labora amb una gran quantitat d'artistes, institucions i galeries internacionals, per a produir exposicions amb alguns dels artistes més actius del moment.

Més informació  


A4 - Space for Contemporary Culture

A4 - Space for Contemporary Culture (SK) és un centre independent d'art contemporani establert el 2004 al centre de Bratislava. Està orientat a la creació, presentació i educació en formats innovadors de teatre, dansa, música, cinema, cultura visual i nous mitjans artístics.

Més informació


Disruption Network Lab

Disruption Network Lab (DE) és una organització sense ànim de lucre amb seu a Berlín, que des de 2014 ha organitzat actes participatius, interdisciplinaris i internacionals en la intersecció dels drets humans i la tecnologia, amb l'objectiu d'enfortir la llibertat d'expressió i exposar els desequilibris de poder.

Més informació