SON[I]A

L'artista, investigadora i activista Helen Pritchard destaca alguns dels seus treballs i projectes col·lectius, que articulats en la zona més o menys grisa en la qual la computació es creua amb la geografia, el disseny i la tecnociència ciberfeminista.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Irit Rogoff que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Nora tube8 Sternfeld parla de la crisi de la institució museística, problematitza el gir educatiu, de pedagogia radical, d'emancipació i aliances, de para-institucions, d'estratègies de desaprenentatge i coneixement col·lectiu projectat al futur.

SON[I]A

Nora tube8 Sternfeld parla de la crisi de la institució museística, problematitza el gir educatiu, de pedagogia radical, d'emancipació i aliances, de para-institucions, d'estratègies de desaprenentatge i coneixement col·lectiu projectat al futur.

SON[I]A

Irit lotjav.com Rogoff exposa la importància dels processos de recerca de llarg recorregut que la universitat possibilita en contraposició a la voràgine neoliberal de resultats i impacte immediat.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Sofía Olascoaga que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

John Gerrard parla de la seva fascinació inicial pels scanners 3D, i de com a partir d'aquests va arribar a desenvolupar la seva pràctica actual, la seva concepció del temps en l'art, i una particular manera d'entendre la simulació, a mig camí entre la contemplació i la mirada crítica.

SON[I]A

Teal Triggs parla sobre els antecedents històrics dels zines, el moviment Riot Grrrl i el llenguatge i univers visual que va obrir l'encreuament entre música, DIY, activisme, feminitat i feminisme en l'àmbit de l'autoedició.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Peter Zinovieff que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Sofía Olascoaga traça un recorregut per les experiències de Cuernavaca, una ciutat petita, situada uns 80 km al sud de Ciutat de Mèxic, amb un clima i enclavament privilegiats, que va atreure diferents generacions d'intel·lectuals i activistes entre els anys 50 i els 80.

SON[I]A

Bernard Stiegler parla d’educació i telèfons intel·ligents, de traduccions i lingüistes, sobre guerra econòmica, canvi climàtic i estupidesa política.

SON[I]A

Boris Charmatz parla de polisèmia, col·lectivitat, comunitats i anticomunitats, pedagogia radical, dissensió, el Musée de la danse, la relació complexa entre la dansa i la història, de treballar amb gestos i de la bellesa de la gent gran patinant.

SON[I]A

Parlem amb Monica Narula, de Raqs Media Collective, sobre raga, el domini públic, el treball des del col·lectiu, la inefabilitat del temps, el Mahabharata, política del llenguatge, esgotament, dilatació i llegibilitat.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Goodiepal que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Jean-Luc Nancy parla sobre el cos com a espai de ressonància i com a presència sensible; sobre el silenci com a “extremitat infinita del sonor” i sobre el paper del so i de l'escolta en el context de la pràctica política.

SON[I]A

Marina Gržinić parla sobre biopoder i necropolítica, fronteres i volums, corpus i cadàvers, sobre paisatges mortals, intestins, hologrames, i sobre la preocupant miniaturització de l'afectivitat i l'empatia com un procés paral·lel a l'acceleració tecnològica.

SON[I]A

José Luis Barrios Lara reflexiona sobre el mite fundacional d'Occident, la modernitat i la invenció de l'altre; pensa en les polítiques d'identitat com a instrument polític i interpreta la crisi migratòria global com una forma de neoesclavisme.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jodi Dean que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Goodiepal parla de la incapacitat de l'art de tenir un impacte real, de contractes i piruetes, de dobles estàndards a Europa, de la creativitat en les estratègies de supervivència, de refugiats climàtics i de genocidis en procés.

ESPECIALS

McKenzie Wark, Liam Young i Mette Edvardsen posen sobre la taula diferents idees i consideracions sobre l’espai com alguna cosa més que un contenidor de coses.

SON[I]A

Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Jennifer Lucy Allan que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Jennifer Lucy Allan parla sobre sirenes de boira, "un so que perdut i no perdut al mateix temps", i la nebulosa que es genera quan recerques registres sensorials a través d'arxius i la memòria oral.

EXTRA

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Nina Power que no vam poder utilitzar en el seu moment.

SON[I]A

Nina Power reflexiona sobre el poder ideològic del llenguatge; sobre els sistemes de vigilància, control i violència estatal; i sobre la necessitat de revertir les lògiques salvatges del neoliberalisme a partir de les estratègies del comunalisme o la seva pròpia noció de “decapitalisme”.

Programa
Paraula
Per data de publicació
Data inicial
Data final

Les etiquetes més populars...