Son[i]a #379 Yasmine Boudiaf
- 00:01 La performance d'encaixar
- 09:27 Els criteris de desitjabilitat. Fer concessions
- 17:38 Passar a l'art computacional
- 21:02 Art, ciència i procés
- 24:29 La política del món de l'art
- 29:51 AI Justice Matrix: La inutilitat de l'elaboració de polítiques
- 33:54 El diable blanc que canvia de forma
- 47:30 El llenguatge no s'aplica només a les paraules
- 56:40 Arxiu cultural no colonial
- 60:26 Recerca paranoica i la classe directiva
- 70:47 Formes passives de resistència
- 82:40 Una perspectiva de la tecnociència Crip
- 86:51 L'humor pot ser un mecanisme de supervivència

La investigadora i tecnòloga creativa Yasmine Boudiaf defineix la seva pràctica artística com a “recerca paranoica”. Projectes lúdics arrelats en metodologies de recerca profunda que van des de l'escriptura fins a la computació, mirant de treure l’entrellat de les tàctiques blanques, mutants i diabòliques que subjeuen als poders estatals i les noves tecnologies.
Com a part de la diàspora algeriana i amb una sòlida formació científica, les seves recerques qüestionen la relació entre la tecnologia i les estructures socials, la memòria cultural i la formulació de polítiques, examinant i confrontant les dades i les infraestructures d'accés públic a través d'una combinació de mètodes de cerca tradicionals i no tradicionals.
En aquest podcast, Yasmine Boudiaf ens mostra algunes de les seves experiències en el món corporatiu i el propi acte d'encaixar en l'arcaic sistema de classes britànic. Parla sobre l'ètica de l’IA, el teatre darrere de la formulació de polítiques, el poder tou i el nou llenguatge, ens convida a pensar en formes passives de resistència i a elaborar formes d'arxiu cultural no colonial, al mateix temps que assenyala la falta d'originalitat de la manera d'operar de l'estat i el capitalisme o, com ella diu, com aquestes “no són les ments sofisticades que ens fan creure que són”.
Aquest podcast és part de Noves Perspectives per a l'Acció. Un projecte de Re-Imagine Europe, co-financiat per la Unió Europea. Co-produït per Disruption Network Lab
Conversa: Anna Ramos. Guió i post-producció: Albert Tarrats. Sonidos: librería sonora de RWM.