• 03:14 Els fonaments de l'aprenentatge automàtic
  • 05:41 Dades estructurades i no estructurades en l'aprenentatge automàtic. Els objectius de l'aprenentatge automàtic depenen en gran manera del context
  • 10:50 L'aprenentatge automàtic és un llenguatge en si mateix
  • 15:15 La nostra coparticipació amb l'aprenentatge automàtic
  • 21:57 Un sistema artificial que reflecteix una violència
  • 26:19 Imagina't si el deixem del tot lliure…
  • 37:13 Les violències de l'aprenentatge automàtic
  • 41:18 Accelerar la pèrdua del degut procés
  • 44:22 Tecnorresistència
  • 51:27 La negritud és allò que no pot ser descrit o contingut
  • 56:32 Viure a través de la coacció del momento
23/07/2019 61' 33''
Anglès

Realitzat en col·laboració amb Sonic Acts. Música de NYZ, extreta de 'CCD'. Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.

Ramon Amaro és professor al Departament de Cultures Visuals de Goldsmiths, a Londres, així com al Centre d’Arquitectura de Recerca. Les seves investigacions es basen en articulacions especulatives en torn l'aprenentatge automàtic (machine learning), filosofies de l’ésser, matemàtiques, enginyeria i ontologia negra.

En el seu assaig “As if”, Ramon Amaro s’aproxima a la visió i la percepció artificials, des d’una perspectiva crítica i provocadora. Ramon assenyala com, en prioritzar la cohesió, els processos algorítmics deterioren el potencial de la diferenciació humana i l’auto-actualització. Davant l’efecte mirall que es produeix en el realm artificial, en el que veiem com es reprodueixen les mateixes lògiques i violències sistèmiques (racisme, exclusió) que en el món de la carn, Ramon rebutja els esforços per corregir la percepció artificial per tal d’incloure’s en el sistema.

“Incloure un objecte representatiu en un entorn computacional que ja ha posicionat l'objecte blanc com la característica prototípica, catalitza la disrupció al nivell superficial”, apunta en el seu text publicat a eFlux. Així, Amaro aposta per abraçar la multitud de possibilitats que obren, per contrast, el que ell denomina l’objecte negre tecnològic i la no-existència artificial: “un jo que es troba en continu desenvolupament, com sempre ha estat el cas de la negritud, en la seva exploració dels passadissos infinits de possibilitats”.

En aquest podcast, Ramon Amaro introdueix les bases de l'aprenentatge automàtic, la lògica amb les que aquest sistema artificial assigna valor, la col·lisió entre la negritud i l’artificial, les seves faltes i el problema d’impunitat que massa sovint aquestes provoquen. A més, reivindica una resistència tecnològica que passaria per sacrificar la percepció actual del món i de nosaltres mateixos.

Compartir
Son[i]aRamon AmaroSonic Actsqueer negreaprenentatge automàticqueerqueer negreRe-Imagine Europe

Programes de RWM relacionats