01/12/2011 29' 28''
Castellà

Franco Berardi, també conegut com Bifo, és un escriptor, filòsof i activista polític i cultural que ha dedicat gran part de la seva carrera a estudiar les relacions entre les noves tecnologies de la comunicació i els moviments socials. La crisi actual l'ha dut a promoure la necessitat d'una insurrecció creativa capaç de plantar cara a la tirania financera a través de la reactivació de l'empatia i la solidaritat social.

Berardi va participar activament en les revoltes del 68, impulsades des de la Universitat de Bolonya, així com en el Moviment del 77, que va aglutinar en aquesta mateixa ciutat els esforços revolucionaris d'un grup d'intel·lectuals, artistes i estudiants autodenominats mao-dadaistes. També en aquella època va co-fundar Radio Alice, la primera ràdio lliure d'Itàlia, i la revista A/Traverso.

L'any 2000 va col·laborar en el desenvolupament de Telestreet (2002-2004), una xarxa de televisions de barri que van proliferar en diverses ciutats italianes per a combatre el monopoli de Mediaset. Actualment ensenya història social dels mitjans a l'Accademia di Belle Arti di Brera de Milà i forma part de l'equip docent del SCÉPSI (European School for Social Imagination) de San Marino

Son[i]a analitza amb Franco Berardi possibles estratègies d'insurrecció i resistència ciutadana enfront de la crisi que amenaça Europa actualment.

Compartir
Son[i]aFranco Berardi "Bifo"14 anys y 14 registres memorables de RWM

Programes de RWM relacionats