02/11/2011 67' 30''
Anglès

A càrrec de Marcus Schmickler

És possible analitzar els avanços de la música en funció de la seva relació amb l'economia? Podem entendre la societat a partir de la seva relació amb la música? La música serveix de mirall, de profecia per a la societat, ja que ens ajuda a comprendre determinats desenvolupaments més de pressa que qualsevol altre procés material.

Existeix una evident simultaneïtat entre la música i els desenvolupaments econòmics, entre la música i les matemàtiques, i entre relacions matemàtiques i econòmiques. Així, la millor manera de navegar a través d'aquestes dicotomies és fer-ho de la mà del nombre, el seu comú denominador. I finalment, mentre contemplem les connexions entre nombre i música, ens preguntem: de quina manera corresponen la música i la seva matèria (la freqüència) a una ontologia del nombre?

Aquesta selecció musical repassa algunes obres musicals recents amb una connexió explícita amb les matemàtiques i els nombres.

Compartir
RecercaInterrupcions Marcus SchmicklerInterrupcions selecció musicalMix2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys