04/01/2012 41' 27''

A càrrec de Kenneth Goldsmith

Els budistes Zen insisteixen que durant la meditació hom ha de concentrar-se exclusivament en la respiració i, quan la ment comença a divagar, tornar a pensar-hi. Això significa, bàsicament, que mentre respirem, estem vius.

Tot allò que fem cada segon són coses que donem per segures. Des d'una perspectiva radicalment diferent, els artistes de "La bellesa de la respiració" volen fer-nos conscients de la mateixa idea: posant l'accent en la nostra funció corporal més comuna (encara que gairebé invisible), i utilitzant-la com la base per a la seva exploració sonora, aquests revelen una realitat tan còsmica com mundana, quelcom que tenim constantment davant però que acostumem a ignorar.

John Cage va dir una vegada que la música ens envolta constantment, i que l'únic que ens cal per escoltar-la és parar l'orella. Els artistes d'aquesta mescla miren de dir-nos el mateix: que la respiració ens envolta en tot moment, i que el que necessitem són les eines per a fer-hi atenció. Aquesta recopilació pretén ser un petit pas cap a aquest objectiu.

Compartir
RecercaInterrupcions Kenneth Goldsmithselecció musicalMix

Programes de RWM relacionats