16/03/2011 34' 1''
Anglès

A càrrec de Kenneth Goldsmith

Aquest és el segon podcast que acompanya l'exposició del MACBA "Esteu preparats per a la televisió?". Al Museu, el visitant pot observar què passa quan l'estètica dels artistes visuals col·lisiona amb el món de la televisió. Els resultats, plens d'intervencions surrealistes, no s'assemblen massa al que estem acostumats a veure a la tele. Quan els artistes treballen a la televisió acostuma a haver certa crítica implícita cap al mitjà per a qüestionar l'essència d'allò que ens hipnotitza cada nit.

Tal com va escriure Chus Martínez, comissària de la mostra, "Aquesta no és una exposició sobre la televisió, sinó des de la televisió. El seu objectiu: estudiar de quina manera formes molt diverses de comprendre la imatge i la vida dels conceptes contribueixen a dibuixar l'horitzó del nostre present cultural".Al nostre primer podcast vam analitzar el que passava quan els artistes sonors utilitzen sons de la televisió com a font per a les seves obres. Els resultats, com van demostrar des de John Cage fins a Evolution Control Committee, són rics i variats.

En aquest segon episodi escoltem les bandes sonores dels vídeos de l'exposició. Bàsicament, per veure què passa quan tractem les obres visuals com si fossin àudio. En la majoria de casos, els sons d'aquests treballs visuals funcionen perfectament com experiències d'escolta autònomes. En altres peces, tant les imatges com els sons són deliberatament "avorrits", amb l'objectiu d'emfatitzar el caràcter mundà i insignificant de les experiències vitals.

A l'exposició hi ha centenars d'obres, però n'hem seleccionat deu per a oferir una mostra interessant i variada que, en el seu conjunt, funciona com un resum de l'exposició del MACBA.

 

Compartir
EspecialstelevisióKenneth GoldsmithtelevisióTV ON THE RADIO