Descarregar PDF
19/09/2011
Anglès

A càrrec de Kenneth Goldsmith

A l'exposició del MACBA "Esteu a punt per a la televisió?", el visitant pot observar què passa quan l'estètica dels artistes visuals col·lisiona amb el món de la televisió, i el resultat té molt poc que veure amb el que podem veure a la tele. De la mateixa manera, quan la televisió col·lisiona amb l'art sonor, sorgeix una nova i desconcertant banda sonora, concebible únicament com el producte del sampleig, reciclatge i remescla compulsiva de materials provinents de l'esfera televisiva.

En aquesta selecció escoltarem deu peces de la llarga història de treballs sonors inspirats o directament relacionats amb el món de la televisió. A diferència de les obres de l'exposició, aquests gestos molt més efímers es reinsereixen sovint en la cultura de masses mitjançant la reproducció mecànica. En molts casos, aquest tipus de distribució produeix un impacte revers en la pròpia cultura, creant una mena d'eco històric.

No cal un museu per a recontextualizar aquestes peces com obres d'art: el simple desplaçament des d'un mitjà a un altre crea un ecosistema específic per als enregistraments, clarament diferent del de les obres visuals. Aquests treballs sobreviuen i es perpetuen a si mateixos en la cultura popular a través d'internet, o en forma d'LPs, cintes de cassette, CDs i MP3s.


TV ON THE RADIO #2

Compartir
ExtraKenneth GoldsmithTranscripcióTV ON THE RADIOCreative Commons