20/09/2018 33' 30''

Ni d'aquí ni d'allà. De mare equatoriana, pare lituà i primera generació ianqui, Sara Skolnick reivindica des de la cabina de DJ els sons de la diàspora llatina, convençuda de la seva capacitat de generar comunitat i curar ferides que, a causa del racisme i el classisme sistèmics, mai no acaben de tancar-se. DJ Riobamba entén la festa i el gaudi com un espai de resistència, polític, i la música com un espai fonamental per a la representació i visibilitat de la cultura llatina, que obre la possibilitat d'altres narratives.

Amb el reggaeton i el dembow instal·lats en el mainstream, a les llistes d'estiu i de tot l'any, legitimats pels processos de whitewashing i d'apropiació cultural de la indústria musical, DJ Riobamba invoca el perreo i conviu amb textos hipersexualizats (i sexistes), totalment còmoda amb el desplaçament i l’ambigüitat que es produeix quan és una dona qui els punxa.

Parlem amb Sara Skolnick dels seus gairebé deu anys organitzant festes, d’identitats múltiples, dels traumes de la migració, dels processos d'assimilació, de música, de catarsi i activisme, de l'espai queer que s'obre en l’underground, dels seus projectes d'intervenció social, dels orígens del dembow i el reggaeton, de Justin Bieber, i... "toda esa vaina".

Escaleta del programa
02:36 Ni d'aquí ni d'allà
04:25 Representar la llatinitat
06:35 La música de la diàspora
10:30 Nova York
13:50 Feminisme i autonomia de gènere
13:50 Dona, treball i diners
20:00 L'underground és molt queer
20:31 Apocalipsis: un segell per a gent ni d'aquí ni d'allà
26:20 L'alegria és resistència

Compartir
Son[i]aDJ Riobambadones productores