22/07/2014 26' 49''
Castellà

Javier Codesal (Sabiñánigo, Osca, 1958) està considerat un dels pioners del videoart espanyol. El 1982, després de llicenciar-se en Ciències de la Informació, inicia la seva activitat creativa a la ràdio, on realitza les seves primeres composicions i performances sonores. Un any més tard presenta, amb Rafael Tranche i Raúl Rodríguez, la videoinstal·lació Una televisión en un nicho, concebuda com a acció en l'espai públic.

L'interès per explorar els límits i les potencialitats simbòliques del format audiovisual va guanyant terreny en la seva obra i el 1984 realitza, amb Raúl Rodríguez, el seu primer vídeo, Pornada. D'aleshores ençà, l'artista treballa en extensos projectes audiovisuals –en els quals incorpora fotografies, textos i dibuixos– que ofereixen una reflexió crítica sobre el paper de la imatge i els mitjans de comunicació en la societat. També ha publicat tres llibres de poesia i un assaig cinematogràfic.

Amb motiu de la presentació del projecte Los pies que faltan, SON[I]A parla amb Javier Codesal sobre el boom del videoart en els anys vuitanta a l'Estat espanyol, les fronteres entre el documental i la ficció, i els llocs i les narratives de l'art contemporani.

Compartir
Son[i]aJavier Codesalvideoart