12/12/2012 28' 19''
Anglès

Wolfgang Ernst és professor de teoria dels mitjans a l'Institute of Musicology and Media Studies de la Humboldt University de Berlín, i és expert en la ciència de l'arxiu.

Ernst és un dels pioners en l'estudi de l'arqueologia dels mitjans, una branca d'investigació que ell defineix com "una arqueologia de les condicions tècniques de tot allò que es pot dir i pensar en la cultura, l'excavació de les proves que demostren com la tècnica condiciona les manifestacions humanes i no-humanes".

Entre els seus nombrosos llibres i articles destaquen el recent "Digital Memory and the Archive", una col·lecció d'assajos que subratlla el rol de determinades tecnologies i mecanismes en el desenvolupament de la societat i la cultura contemporànies. Ernst analitza la pràctica de l'arxiu a dia d'avui, en un món que, segons ell, ha passat de l'antiga cultura europea que afavoria l'acumulació, a una cultura mediàtica marcada per la transferència constant.

SON[I]A parla amb Wolfgang Ernst sobre la possibilitat d'anar més enllà del concepte d'arxiu mitjançant l'exploració de les pràctiques relacionades amb allò que en l'actualitat es denomina "anarxiu".

Compartir
Son[i]aWolfgang ErnstarxiuAnarxiu