14/07/2015 34' 15''

Amb música encarregada per a l'ocasió de TCF

Nanna Thylstrup treballa entorn de la política de digitalització massiva, fent un èmfasi especial en la memòria cultural, les territorializaciones i les infraestructures, així com la informació relacionada amb temes de drets humans. L’any 2014 va obtenir el seu doctorat amb una tesi titulada “Politics of Mass Digitalization”, en la qual analitza la digitalització d'arxius de patrimoni cultural de Google Books a Europeana. Thylstrup és part del projecte interdisciplinari “Uncertain Archives”, que investiga les nocions d'incertesa i de risc en entorns on es manegen grans quantitats de dades, prestant especial atenció als assumptes de poder, subjectivitat i coneixement.

Nanna Thylstrup parla amb SON[I]A sobre la digitalització de l'arxiu i les seves implicacions, aprofundint en dues conseqüències que sorgeixen tant en les esferes individuals com les col·lectives: primer, l'ombra d'informació que els contextos de big data generen a tots els usuaris; segon, la política que existeix darrere dels processos de digitalització massiva. Amb la seva anàlisi, Thylstrup reflexiona sobre els arxius digitals com una forma específica i no neutral d'ordenar el món.

Com a contingut extra, aquí podeu consultar la guia interna de Facebook de moderació de continguts a la que Nanna Thylstrup es refereix en el podcast.

Escaleta del programa
1:30 L'ombra de les dades: arxius i informació
3:25 L'ombra de les dades i la discriminació
5:48 El rerefons polític de la digitalització
8:24 La rivalitat transatlàntica en l'esfera digital
10:07 L'arxiu digital: ordenar el món
12:17 La relació entre humans i algorismes
23:00 Digitalització i intel·ligència artificial
25:17 L'addicció i els arxius de noves tecnologies

Compartir
SON[I]ANanna ThysltrupTCFarxiuombra digital