22/07/2010 14' 34''
Anglès

El 1968 Palle Nielsen va proposar al Moderna Museet d'Estocolm de construir un parc infantil d'aventures a l'interior del museu. Del 30 de setembre al 20 d'octubre de 1968 s'hi va instal·lar "Modellen. En modell för ett kvalitativt samhälle" ("El model. Un model per a una societat qualitativa"), que oferia accés lliure als menors de divuit anys. El van visitar més de trenta-cinc mil persones. L'obstinació de Nielsen d'utilitzar l'espai institucional per desenvolupar la crítica artística es va avançar al seu temps i anunciava ja els usos activistes del cub blanc.

Con la incorporación del material documental de "El Modelo" dentro de su colección y con la publicación de un libro monográfico, el MACBA recupera una obra poco conocida dentro de la historiografía artística que, sin embargo, tuvo un gran impacto social a finales de los años 60.

Son[i]a entrevista a Lars Bang Larsen, editor del llibre "Palle Nielsen. El model. Un model per a una societat qualitativa" i autor de l'assaig "La utopia de masses de l'activisme artístic. 'El model. Un model per a una societat qualitativa' de Palle Nielsen".

Compartir
Son[i]aPalle NielseneducacióLars Bang Larsencol·lecció