Descarregar PDF
29/03/2009
Anglès
QA 01

Yasunao Tone(Tòquio, 1935)  és un artista interdisciplinar japonès. L'any 1957 es va graduar a la Universitat de Chiba amb l'especialització de literatura japonesa. Durant els anys 60 va participar en el moviment Fluxus i el 1972 es va traslladar als Estats Units. Va organitzar i va participar en multitud de grups de música experimental i de performance com Group Ongaku, Hi-Red Center i Team Random (el primer grup d'art informàtic japonès). El seu gens convencional treball musical uneix certes formes de cultura asiàtica tradicional amb teories post-estructuralistes, i des de meitat dels anys noranta s'ha convertit en una notable influència per a les noves generacions d'artistes sonors d'arreu del món. Viu i treballa a Nova York.

Les converses que formen la base d'aquest assaig van tenir lloc el març de 2002 (entrevista per correu electrònic amb Anna Ramos) i el juliol de 2008, durant la visita de Yasunao Tone a Barcelona per a la seva performance al MACBA, i van continuar via correu electrònic amb Tone, Fell, Hecker i Held durant febrer-març de 2009. El treball de Tone apareix també als lliuraments 1 i 7 del programa de Ràdio Web MACBA "Linies de Visio".

ISSN: 2013-4681

Compartir
Quaderns d'àudioYasunao Tone Roc Jiménez de CisnerosFluxusmúsicacompact discmanipulaciótransformacióexperimentalsorollcontrolinteraccióJohn CagepartituraDerridaliteraturaQuaderns d'àudioassaigCentenari John Cage