29/01/2009 55' 0''
Anglès
Tetsuo Kogawa 'Dom im Berg', Graz, Austria, 7 d'octubre, 2007. Foto de Susanna Niedermayr

A càrrec de Barbara Held i Pilar Subirà

Aquesta és una col·laboració per a "Línies de visió" del filòsof i pioner de mini FM radio, Tetsuo Kogawa, i de l'artista sonor Yasunao Tone, basada en un intercanvi d'e-mails sobre "radioart".

"Quan ens van demanar que féssim una col·laboració per a Ràdio Web MACBA, vam decidir muntar un intercanvi per correu electrònic sobre radioart, vocalitzar el text i, posteriorment, transmetre’l tots dos en directe.

Aquesta col·laboració va començar amb una discussió sobre temporalitat –culpa meva, perquè vaig ser jo qui va abordar aquest tema tan difícil–, la qual cosa va transformar el nostre diàleg en un intercanvi accelerat i maldestre de cartes gargotejades en lloc de missatges electrònics concisos. Tan bon punt ens en vam adonar, ens vam posar a gargotejar els nostres pensaments utilitzant el format de correu electrònic i els teclats. D’aquesta manera, seguint la insistència de Kogawa en les mans, vam pensar literalment en una columna de missatges electrònics a mà.

Malauradament, com que la nostra llengua materna és el japonès i ens hem vist obligats a fer servir un idioma que amb prou feines parlem quan somiem, ens va resultar impossible jugar amb les paraules. De tota manera, vaig mirar d’aportar un toc lúdic utilitzant el programari de veu sintètica del Simple Text de Mac per vocalitzar l’intercanvi, i el vaig transferir a un CD.

Posteriorment, vaig preparar aquest CD (l’anomenat scratching) i el vaig posar en el meu antic lector de CD. Dissortadament, com que no vam poder realitzar el nostre programa com a radioart perquè Ràdio Web MACBA no disposava d’un format per a transmissions en directe des de Tòquio i Nova York, presentem la nostra col·laboració sota aquesta forma gravada."

Yasunao Tone

Llista de temes

01"'Radio Incarné', un diàleg", 2008. Col·laboració de Tetsuo Kogawa i Yasunao Tone.
 

Compartir
RecercaLínies de visióràdioYasunao Tone Tetsuo KogawamúsicasoLínies de visió

Programes de RWM relacionats