13/05/2009 58' 18''

A càrrec de Raül G. Pratginestós

A finals dels anys 60, el moviment conegut com Tropicália o tropicalisme va sacsejar el panorama cultural del Brasil. Tot i estar obert a tota mena d'expressions artístiques (teatre, cinema, arts plàstiques), l'àmbit musical va ser el context on Tropicália va aconseguir més ressò, degut tant a la personalitat dels seus protagonistes (alguns dels artistes més prometedors i inquiets del moment) com a la qualitat de la seva producció artística.

Sovint reduït a una mena de "psicodelia Made in Brazil", Tropicália és en realitat una reinvenció de la música popular brasilera on tenen cabuda tant elements locals com foranis, moderns i tradicionals, amb totes les contradiccions i tensions que això comporta.

Partint de l'òptica del col·leccionisme discogràfic, "Objeto Semi-Identificado No Pais Do Futuro. Tropicália i post-tropicalisme al Brasil (1967-1976)" repassa el vessant musical del tropicalisme donant una visió de conjunt que serveix d'introducció al tema i ajuda a explicar-ne alguns dels aspectes clau.

Fent especial èmfasi en les obres més experimentals i avantguardistes del gènere, la selecció mostra també la pervivència i influència del tropicalisme en les etapes immediatament posteriors de la història de la música brasilera.

Compartir
EspecialsTropicáliaselecció musical2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anysRaul Pratginestos

Programes de RWM relacionats