Son[i]a

Veure més

Especials

Veure més

Des de l’arxiu

Perejaume

"L’espai per crear és el mateix decreixent que creixent"

Despintar, desdibuixar o desfer són algunes de les estratègies amb què Perejaume reflexiona sobre els límits de la representació artística i de l'espai museístic, així com sobre la necessitat de restablir una relació directa (no mediatitzada culturalment) amb la natura, els objectes i el territori. Els seus projectes embasten en el temps el que ha estat una inquietud constant: la necessitat de practicar una ecologia de la representació en un món saturat d’imatges.

Perejaume inicia la seva trajectòria artística a finals dels anys setanta. En aquella època se’l vincula a corrents avantguardistes com el dadaisme, el surrealisme o l'art conceptual, però també al romanticisme i al paisatgisme català del segle XIX. Joan Miró, Brossa, J.V. Foix, Verdaguer, la cultura popular del Maresme o el món de la pagesia són alguns dels referents que l’inspiren. La seva producció artística ha evolucionat entrellaçada amb la seva creació literària, i aquest fet ha donat lloc a una poètica d'infinites ressonàncies metafòriques on conviuen pintura, fotografia, escultura, paraula, acció, vídeo i so.

Veure el programa

Explorar per…

anti-racismeCanvi climàticcrisi de la SIDApedagogia radicalràdiocinema al cub blancescripturasampleigso + tecnologiaarquitecturaRamon AmaroLizzie BordenQuinsy GarioOyèrónké OyèwùmiJohn MasonCarlos BungaIsaac JulienEls més escoltats del nostre arxiu