vídeo

5 podcasts
21.03.2023
39 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #56
Fito Conesa
més Informació

Fito Conesa habita multitud de llenguatges i disciplines, estirant el xiclet de la seva pràctica per a enganxar-li sabers, metodologies i converses, que sovint es troben fora del cub blanc. Mitjançant estratègies poètiques i gestos que transiten entre el visual i el sonor, aborda altres imaginaris del temps i provocacions de canvi. A FONS ÀUDIO #56, Fito Conesa ens obre els bastidors de “Helicon” (2019), una postal visual i sonorament colpidora, en la qual una banda de set instruments de vent invoca la fi del món des d'un paisatge gairebé apocalíptic, en el qual el temps geològic, el temps humà i l'íntim es fonen en un de sol.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Col·lecció MACBA Creative Commons Fito Conesa vídeo
24.02.2022
67 MIN
Castellà
Son[i]a #347
Cecilia Bengolea
més Informació

En aquest podcast, Cecilia Bengolea comparteix la seva trajectòria vital, un estat entre el flux permanent i la pulsió sensual, que beu tant de la boxa thai i el pole dancing com de la dansa contemporània o el dancehall. Dels balls i les seves experiències al Carib, Bengolea assenyala el clima, la humitat i les suors, com a factors que expliquen altres formes d'intel·ligència corporal i connexions sinàptiques, gràcies a les quals el goig, la fantasia i l'humor exorcitzen els límits del cos, les violències sistèmiques i el dol. Parlem també de creences animistes i figuracions coreogràfiques, mentre reajustem idees preconcebudes sobre l'apropiacionisme cultural i determinades lectures sobre els rols de gènere en el ball, a través de la cultura dancehall.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Cecilia Bengolea coreografia Creative Commons dancehall dansa performance vídeo
11.06.2019
59 MIN
Castellà
Son[i]a #290
María Ruido
més Informació

María Ruido ens parla sobre el poder polític de les imatges i el potencial subversiu de recursos cinematogràfics com el fora de camp, la veu en off o el muntatge, que ens ajuden a pensar i imaginar el món d'altres maneres. Reflexiona també sobre les relacions sempre contradictòries entre el poder crític i experimental de la cultura i la seva institucionalització. I ens introdueix en els processos creatius de peces com "Mater amatisíma", "Tiempo real", "Plan Rosebud", o la més recent Estado de malestar, on s'analitza la simptomatologia social i el sofriment psíquic als quals ens aboca el realisme capitalista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M cinema feminisme María Ruido podcasts més escoltats 2019 societat del malestar vídeo videoart
01.08.2013
27 MIN
Anglès
Son[i]a #180
Els Opsomer
més Informació

L'artista belga Els Opsomer parla sobre el sentit del viatge i dels territoris per a la seva concepció artística, sobre la manera de construir el seu arxiu i com li serveix per generar la seva obra.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Àfrica arxiu Els Opsomer fotografia post-colonialisme Senegal vídeo
09.10.2007
9 MIN
Català
Son[i]a #47
més Informació

Manuel J. Borja-Villel, Bartomeu Marí i Joan Jonas parlen sobre l'exposició "Joan Jonas. Timelines".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí exposició feminisme instal·lació Joan Jonas Manuel J. Borja-Villel vídeo
1
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58