filosofia

12 podcasts
12.06.2023
61 MIN
Anglès
Son[i]a #375
Arjuna Neuman
més Informació

Des de 2016, l'artista, cineasta i escriptor Arjuna Neuman treballa en tàndem amb la filòsofa Denise Ferreira da Silva. El resultat és una sèrie en procés de pel·lícules i instal·lacions col·laboratives que fusionen la poètica i la teoria crítica, en un políptic oníric que resulta tan desorientador com centrat.El seu anomenat “cinema elemental”, a mig camí entre el documental i l'assaig personal, assenyala esdeveniments i desastres sovint superposats de la història passada, present i futura del planeta: des de l'esclavitud fins a la brutalitat policial, el col·lapse ecològic i la crisi de la biodiversitat. En aquest podcast, ens asseiem amb Arjuna Neuman per a parlar sobre l'horror corporal planetari, el vent, els núvols, el blues, la tendresa i els no tan evidents fils autobiogràfics en les seves pel·lícules.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Arjuna Neuman ascendència assaig Canvi climàtic filosofia tendresa
03.11.2022
86 MIN
Castellà
Son[i]a #360
Andrea Soto Calderón
més Informació

En aquest podcast, parlem amb la filòsofa Andrea Soto Calderón sobre imatges i poder, sobre imaginació material, desig i oikonomia. En aquest caminar i descalçar el peu sobre el terra, se'ns apareixen arquitectures menors i revolucions silencioses. Parlem també sobre plantejar una altra geometria de la política, deixant a una banda les categories fonamentals del pensament com fixar, establir i fonamentar per a recórrer nocions indecidibles que són i no són alhora. Seguint aquesta pista, l’Andrea ens proposa desplaçar la idea d'estratègia per a pensar en maneres de fer i aprofundeix en la noció d'esdeveniment com alguna cosa que no es pot planificar, però que es pot treballar.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons filosofia imaginació política infraestructura
05.07.2022
50 MIN
Anglès
Undead Matter #2
Marcant silencis
més Informació

Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En aquest segon episodi, la poetessa Myung Mi Kim parla amb la geògrafa Kathryn Yusoff sobre les vides i històries demarcades en el silenci entre les paraules i entre els estrats rocosos.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter decolonialisme filosofia geografia Kathryn Yusoff lluites indígenes Myung Mi Kim poesia Shamica Ruddock Sophie J Williamson
15.06.2022
37 MIN
Anglès
Undead Matter #1
Pols emergent interestelar
més Informació

Undead Matter, la nova sèrie de Sophie J Williamson, és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. En el primer episodi, l'artista i poeta Himali Singh Soin i l’astrobiòleg Chandra Wickramasinghe parlen sobre diferents senyals de vida del cosmos, la teoria de la panspèrmia i la biosfera de la galàxia.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Undead Matter filosofia Himali Singh Soin poesia Prof Chandra Wickramasinghe Sophie J Williamson
08.04.2019
51 MIN
Anglès
Son[i]a #285
Bernard Stiegler
més Informació

Bernard Stiegler parla d’educació i telèfons intel·ligents, de traduccions i lingüistes, sobre guerra econòmica, canvi climàtic i estupidesa política. Parlem sobre farmacologia i organologia, sobre l'erosió de la biodiversitat, la importància vital dels errors i el Negantropocè com un horitzó de treball desitjable, preparat per a ser construït.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bernard Stiegler col·lectivitat Creative Commons DEP filosofia podcasts més escoltats 2019 Re-Imagine Europe
1 2 3
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58