escolta
Edwin van der Heide
La peça sonora d'Edwin van der Heide "Spiral of Time" ofereix un retrat auditiu delicat i no intrusiu de la plaça, convidant-nos a observar els canvis en els patrons temporals i meteorològics, els diferents usos de l’espai i les subtils variacions que es produeixen dia a dia. Presentant paisatges sonors a intervals diferents —cada hora, dia, setmana, mes i fins i tot any— ajuda els oients a percebre l’escala del temps d’una altra manera i a entendre com la plaça evoluciona amb cada estació i moment. En aquest podcast, parlem amb Edwin van der Heide exactament tres mesos després de la instal·lació de "Spiral of Time" i just uns dies abans que la seva interfície es fes accessible a oients d’arreu del món. Junts, reflexionem sobre els conceptes de viatge en el temps i espirals, sobre la creació de memòries escenificades i arxius vius, sobre els sons llunyans que recorren la plaça i sobre la intrigant possibilitat d’expandir Spiral of Time per abastar paisatges diversos i no humans.
Teresa Rubio
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la nostra conversa amb la geògrafa i artista sonora Anja Kanngieserque no vem poder incloure en el seu moment.
Jonáš Gruska
El músic, artista sonor i maker eslovac Jonáš Gruska és un amateur orgullós de ser-ho, fent honor de l'arrel francesa del terme (estimar el que fas). La curiositat i la passió travessen gairebé tot el que fa. Des de les seves instal·lacions sonores específiques fins als seus micròfons i eines d'àudio fetes a mà, el seu interès recent per la micologia o la seva exploració lúdica de l'espectre electromagnètic, Jonáš fa servir sovint la paraula "fascinació" a la nostra conversa. Parlem amb Jonáš sobre espais ressonants, superfícies ressonants, tramvies, circuits electrònics casolans, enregistraments de camp, fermentació, bolets i micròfons estranys.
AM Kanngieser
La geògrafa política i artista sonora Anja Kanngieser opera entre les coordenades que uneixen espai i so, un col·lapse de disciplines totalment natural als seus ulls i que sol causar més estranyesa en el compartimentat món de l'acadèmia i les ciències, que en la indisciplinada pràctica artística. En este podcast, escoltem nosaltres a Anja Kanngieser. L’Anja reflexiona sobre l'escolta expandida, l'inaudible i el nostre antropocentrisme, narra el seu interès primigeni en la governança sonora i desmunta les moltes tensions que va acumular el projecte “Climates of listening”, amb el propòsit de partida d'amplificar les lluites aborígens a les illes del Pacífic per l'autodeterminació i l’auto-representació.