[contra]panorama

5 podcasts
26.02.2025
79 MIN
Castellà
Altes latències #4
Nerea Calvillo
més Informació
En aquest podcast conversem amb l'arquitecta, investigadora i docent Nerea Calvillo sobre dades, traduccions i ciència ciutadana; sobre contaminació, gasos i partícules. Ens aturem a examinar els sensors i situem les infraestructures tecnològiques dissenyades per ser invisibles. Indaguem en allò que mostren les seves dades, però també en el que amaguen. Pensem l'aire i la composició. La Nerea proposa també una lectura del pol·len des de la teoria queer, desafiant la seva classificació binària com a benefici ecològic o amenaça sanitària, i revelant-lo com un agent material que reconfigura les relacions entre cossos, ciutats i ecologies.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altes latències [contra]panorama aire ciència ciutadana Creative Commons Nerea Calvillo polen queer toxicitat
02.02.2025
98 MIN
Anglès
Altes latències #3
Ren Loren Britton
més Informació

Ren Loren Britton és un artista, investigadori,activista, el treball de li qual se centra a reimaginar l'accés, i les pràctiques culturals anticapacitistes explorant el temps no normatiu, les estructures lingüístiques no lineals, a les interseccions de les arts, la tecnologia i la pedagogia sostenint espais per a diverses temporalitats. Les preguntes al voltant de la justícia per a les persones amb discapacitat  i els trans*feminismes són termes clau per al seu treball. En aquest pòdcast aprofundim en l'accés radical, els riders d'accés, els servidors d'accés i els límits de l’accés.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altes latències [contra]panorama accesibilitat anticapacitisme Creative Commons queer Re-Imagine Europe Ren Loren Britton
11.12.2024
99 MIN
Castellà
Altes latències #2
Jose Iglesias García-Arenal
més Informació

En un país com Espanya, on les zones rurals han estat històricament objecte de despulla i marginació, l'obra d'Iglesias revela els estralls de l'extractivisme, des de la mineria de liti fins als monocultius de plaques solars. En la seva anàlisi, Jose vincula aquestes pràctiques amb processos històrics de conquesta, latifundisme i privatització del camp, mentre explora les formes en què les comunitats resisteixen i busquen construir alternatives. En aquest pòdcast, Jose Iglesias García-Arenal ens convida a imaginar intersticis de possibilitat on les resistències comunitàries, les memòries històriques i l'art s'entrellacen per a redefinir la forma en què habitem el món. Parlem sobre tradicions inventades, oliveres, ovelles, telers i les complexes interaccions entre passat, present i avenir.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altes latències [contra]panorama condicions de treball Creative Commons desert ecologia Jose Iglesias García-Arenal latifundisme toxicitat zona de sacrifici
02.09.2024
87 MIN
Castellà
Altes latències #1
Nicolás Malevé i Jara Rocha
més Informació

En aquest podcast, parlem amb Nicolás Malevé i Jara Rocha sobre infraestructures, software i museus. Parlem sobre canvis d'escala, algoritmes, caixes negres, epistemicidis i cibercidis. Pensem detingudament la noció de servei, accés o aire com a controvèrsies: què provoquen els canvis de temperatura, d'estratègies de màrqueting o de formats de render web... i quines materialitats entren en suspensió amb aquests canvis. Les cures pal·liatives i l'abolició s'articulen així mateix com a possibles estratègies per a desmantellar totes aquelles formes de món que haurien d'acabar, i pensar com, en aquest procés, poden generar-se noves formes que potser encara no acabem d'imaginar.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Altes latències [contra]panorama abolició algoritmes Creative Commons infraestructura Jara Rocha Nicolás Malevé
09.08.2024
79 MIN
Anglès
SON[I]A #407
Eleonora Belfiore
més Informació

A més del seu treball teòric, Belfiore té un interès particular en la pràctica artística socialment compromesa. En aquesta escena exerceix un paper crucial assenyalant les injustícies laborals promogudes i reforçades per dècades de polítiques neoliberals i defensa una millora general de les condicions laborals en un sector tradicionalment infravalorat per les institucions públiques. El seu treball, centrat principalment en el context del Regne Unit, sovint qüestiona els supòsits subjacents a la idea de valor cultural i qüestiona els mètodes utilitzats per a avaluar l'impacte cultural, en un intent d'escurçar la distància entre la teoria i la formulació de polítiques pràctiques. En aquest podcast, parlem amb Eleonora Belfiore sobre autoexplotació, mètriques de valors, retallades, canvi social, desenvolupament comunitari, ètica feminista de la cura i dissonància cognitiva.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
1
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title

Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58