algoritmes
Nicolás Malevé i Jara Rocha
En aquest podcast, parlem amb Nicolás Malevé i Jara Rocha sobre infraestructures, software i museus. Parlem sobre canvis d'escala, algoritmes, caixes negres, epistemicidis i cibercidis. Pensem detingudament la noció de servei, accés o aire com a controvèrsies: què provoquen els canvis de temperatura, d'estratègies de màrqueting o de formats de render web... i quines materialitats entren en suspensió amb aquests canvis. Les cures pal·liatives i l'abolició s'articulen així mateix com a possibles estratègies per a desmantellar totes aquelles formes de món que haurien d'acabar, i pensar com, en aquest procés, poden generar-se noves formes que potser encara no acabem d'imaginar.
Olga Goriunova
En aquest podcast, la investigadora i curadora Olga Goriunova parla sobre la vida útil de les dades de màrqueting, les persones jurídiques, la lectura de les estadístiques com a poètica i els múltiples misteris de la publicitat personalitzada. El concepte dels subjectes digitals de l’Olga analitza com l'aprenentatge automàtic destil·la les dades de consultes de motors de cerca, comerç electrònic o activitat en xarxes socials per a crear categories… i millorar encara més les tàctiques de màrqueting, comunicació política i pràctiques similars.
Escenes eliminades
Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'escriptora i investigadora argentina Flavia Dzodan que no vam poder utilitzar en el seu moment. Entre moltes coses, compartim l'origen de l'assaig que es va fer viral, titulat "Mi feminismo será interseccional o será una mierda". Però sobretot posem el focus en la deriva que ha pres la recerca de "La bella y la máquina", i la seva revulsiva anàlisi de la cultura aspiracional del món de la moda, així com el trencament que proposa la militant lectura de la Flavia sobre l'opulència i les falsificacions de luxe.
Flavia Dzodan
Parlem amb l'escriptora i acadèmica argentina Flavia Dzodan sobre moda, opulència, perifèria, frenologia, taxonomies, cànons de bellesa, falsificacions d'articles de luxe i centres de detenció de migrants. Un recorregut intens que inclou notes de la seva història personal, referències a altres autores, anotacions sobre la seva metodologia i múltiples cops de peu als centres de poder.
Jara Rocha
La pràctica de lx investigadorx i activista Jara Rocha s'ocupa de mediar i posar en circulació les condicions de producció de sentit i materials de possibilitat. Amigx de la complexitat i amb una sensibilitat transfeminista com a punt de partida, Jara indaga en les desigualtats i clarobscurs del repartiment del tecnològic, assenyalant les polítiques i estètiques inscrites en les infraestructures i com el poder s'organitza, es fa visible alhora que inaccessible. Pur exercici d'imaginació política i dissidència situades que ens porta de revisar les tecnologies de la reproducció a les pedagogies crítiques en estructures formals, no-formals i informals, passant pel tecnocolonialisme i el turbocapitalisme. Sense deixar d'atendre en cap moment el global i el molt proper: de les cadenes globals de cures, fins a la precarització, la invisibilització i la deslocalització del treball.