07/10/2014 29' 57''
Castellà

Walter Mignolo és un semiòleg argentí, professor al Centre d'Estudis Llatinoamericans de la Duke University.

Les seves línies de treball van des de la semiòtica i la teoria literària fins a la història del món modern i de la colonització. En aquest últim punt ha centrat les seves investigacions més recents, explorant conceptes com la colonialitat global, la geopolítica del coneixement o la pluriversalitat. Entre les seves últimes publicacions destaquen La Idea d'Amèrica Llatina, El costat fosc de la modernitat occidental i la monografia titulada Desobediència epistèmica, que recull alguns dels seus articles més recents.

SON[I]A parla amb Walter Mignolo sobre la relació que ha imposat Occident entre la construcció de la història i la perspectiva del poder. En la seva conversa, explora també les maneres amb què l'art i els museus han contribuït a la construcció de la matriu colonial, i les estratègies que es plantegen en el pensament contemporani per revertir aquesta visió occidentalitzada del museu com a centre de coneixement.

Compartir
Son[i]aWalter MignolodescolonialitzacióDescolonitzar el museupost-colonialismemigra i colonialitatdecolonialismeEls més escoltats - Novembre 2020

Programes de RWM relacionats