• 00:01 El cello avui
  • 03:30 De tocar el cello a investigar la propagació d'energia
  • 15:38 Definir el so com a energia
  • 17:38 Recerca d'altaveus direccionals
  • 25:48 Construïr una paràbolica
  • 37:18 El muntatge a l'Stedelijk Museum
  • 42:07 El muntatge al HKW
  • 50:44 Projectes amb parabòliques al futur
  • 59:54 Afegir informació a l'entorn
  • 64:36 Grup d'ajuda
16/03/2023 67' 0''
Anglès
Parabole prototype in the back of the car. September 2019, Zagreb. Photo by Lucas van der Velden

Anthea Caddy és una violoncel·lista experimental i artista sonora nascuda a Tasmània i establerta a Berlín que explora la propagació de l'energia del so a través de pràctiques espacials que emfatitzen els fenòmens físics i sonors. Actualment és candidata a doctorat sota la tutela de Douglas Kahn. Té experiència en media art i improvisació electroacústica, i el seu treball expandeix constantment el cos vibratori del violoncel fins a múltiples sistemes d'amplificació que aprofiten i projecten l'energia del so.

En els darrers anys, Anthea s'ha centrat en una recerca a llarg termini sobre la projecció de so a gran escala. Un projecte que la va dur a desenvolupar un conjunt d'altaveus parabòlics en col·laboració amb l'artista i dissenyador Miodrag Gladović i Spatial Media Art Labs a Rotterdam. Mitjançant la projecció de feixos de so de fins a 3 km de llarg i 60 cm de circumferència, aquesta tecnologia amplia els límits dels espais habituals d'instal·lació i actuació, expandint així les possibilitats sonores de cossos arquitectònics reverberants i entorns a l'aire lliure.

En aquest podcast, Anthea Caddy ens guia a través del seu viatge des de tocar el violoncel en bandes de rock quan era adolescent fins a la seva recerca en curs sobre la propagació d'energia. Caddy obre la seva recerca sobre altaveus direccionals i les experiències recopilades al llarg de múltiples iteracions i proves amb els altaveus parabòlics, ens parla sobre la documentació i transmet les dificultats d'abordar la performance de so a gran escala.

Cites sonores

00:00 "Projections #3_2". Documentació de la sèrie Long Throw d'Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.
01:32 "Projections #3_2".  Documentació de la sèrie Long Throw d'Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.
15'08 Performance a Oude Kerk, Amsterdam.  Documentació de la sèrie "Silence" d'Anthea Caddy, per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022. 
41'09 "Projections #3_1".  Documentació de la sèrie Long Throw d'Anthea Caddy, de la instal·lació Longthrow X HetHEM per a la Bienal de Sonic Acts, octubre 2022, Zaandam, Holanda.

Coproduït per Sonic Acts. Imatge cortesia de Lucas van der Velden, protoprip de paràbola al maleter d'un cotxe. Setembre 2019, Zagreb.

Conversa: Anna Ramos. Guió i producció sonora: Albert Tarrats. Veu: Roc Jiménez de Cisneros. Sons: enregistraments a càrrec de BJ Nielsen de divereses instal·lacions d'Anthea Caddy.

2023. Tots els drets reservats. © dels temes de l'artista i/o dels segells discogràfics.
Compartir
Son[i]aAnthea Caddyso + tecnologiadones productoresSonic Acts

Programes de RWM relacionats