• 00:01 Tot junt té més sentit
  • 03:14 Nedar i cantar
  • 06:30 Rutines, compromisos i el mar
  • 19:22 No fer peu
  • 42:07 Posar-se pals a les rodes
  • 47:41 Una persona nerviosa
  • 51:46 Entrenar amb David Bestué
  • 60:27 La festa
  • 77:03 Ara aguanto un mica més
02/03/2022 85' 22''
Castellà
Marc Vives, "Making of 'SSSSS'"

No és que el treball de Marc Vives esquivi categories o definicions concises, que també. És que és més aviat un art d'esquivar pròpiament dit, un exercici tenaç i obstinat d'eludir límits i formalitzacions clares. Un art generatiu i de sistemes, una alquímia de la proximitat o una mena de cartomància que té com a objecte d'estudi les relacions socials i les trames interpersonals, i que tendeix a posar en tensió tant les lògiques del cub blanc, com les de la gestió cultural, una cosa damunt de l'altra, tot alhora. I també, sempre que és possible, en col·lectiu. La seva és per sobre de tot una pràctica del fer, del dia a dia i del vital, en la qual sovint apareixen el cos, la veu, la música, el llenguatge i la posada en escena, però no per tot això encaixa en el que habitualment s'entén com arts escèniques.

El Marc construeix situacions, encara que més que un arquitecte, sovint exerceix un rol d'observador de processos. Proposa i posa en marxa propostes amb múltiples ramificacions, que dibuixen mapes de relacions i el seu espai de potència, més que com a escenificacions tremendament calculades. De vegades, com qui deixa un grapat de llenties germinant sense saber què passarà. D’altres, com qui fica dos paquets de Menthos en una ampolla de Coca-Cola i s'asseu a veure què passa després de sacsejar-la vigorosament.

En aquest podcast parlem amb Marc Vives de nedar, de nervis, de terres que es despinten i d'estratègies per a eludir la comoditat i acostar-se al risc i al buit en un entorn habitualment tan segur com l'art. Ens parla del procés com alguna cosa més que un camí cap a un objectiu, de catarsi i de vàlvules d’escapament, així com del seu treball individual i en col·lectiu. I de la seva relació d'amor-odi amb la muntanya de Montjuïc.

Conversa: Roc Jiménez de Cisneros, Quim Pujol, Ricardo Cárdenas y Anna Ramos. Edición y montaje sonoro: Roc Jiménez de Cisneros. Voz: Anna Ramos. So: fragments sonors de la instal·lació "SSSSS" de Marc Vives.
Compartir
Son[i]acoscondicions de treballveuMarc Vives