• 01:56 Apropar-nos al codi
  • 05:25 Intercanviar receptes
  • 09:12 Un tipus de coneixement diferent
  • 15:28 Pedagogia radical
  • 17:15 Computació ambiental
  • 26:34 "Spirit Rally". Xarxes i animals no humans
  • 29:11 Ovelles que esquiven el monitoratge
  • 35:18 "Future Fossils"
  • 39:52 Síntesi d’alpaca
  • 41:08 Fracking, comunitats i sentit
  • 45:28 Mesurar més enllà de sensors i els conjunts de dades, la interpretació de dades, històries basades en dades
26/09/2019 87' 52''
Anglès

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea. Excepcionalment, el presentem en dues versions diferents i complementàries. La versió principal, està composada, manipulada i produïda per Yoneda Lemma i la versió extra, conté únicament el material en cru, sense tractament sonor, de la conversa amb Helen.

Entrevista i edició a càrrec de Roc Jiménez de Cisneros. Encàrrec musical i producció sonora a càrrec de Yoneda Lemma

Helen Pritchard és una artista i investigadora que opera en la zona més o menys grisa en la qual la computació es creua amb la geografia, el disseny i la tecnociència ciberfeminista. A través de les seves obres d'art, escrits, xerrades i tallers, Pritchard mira d'articular una mirada política i social diferent sobre el codi i la computació, basada en la coinvestigació, la pedagogia radical i la participació com a estratègies clau per a "allunyar-se de la idea de l'expert o el geni" i per a plantejar preguntes sobre l'aprenentatge col·lectiu i la producció de coneixement.

Des de 2013, Pritchard ha format part del projecte "Citizen Sense", finançat pel Consell Europeu de Recerca i dirigit per la Dra. Jennifer Gabrys, centrat en el desenvolupament de mètodes creatius que utilitzen la computació física i les tecnologies de detecció per a pensar i desenvolupar noves teories de la percepció ciutadana.

El treball de Citizen Sense és un recordatori constant que les dades no són necessàriament l'objectiu final de les pràctiques de computació ambiental: més aviat es tracta de com es recopilen, s'utilitzen, s'interpreten, s'emmagatzemen i, en última instància, s'apliquen a la vida real més enllà dels fulls de càlcul i els gràfics circulars. De la mateixa manera, el seu projecte “Animal Hackers” analitza l'encreuament d'animals no humans, als quals Pritchard es refereix com “més que humans” amb tecnologies informàtiques ubiqües.

En aquest podcast, Helen Pritchard parla sobre alguns dels seus treballs i projectes col·lectius, i sobre tota mena de dobles enllaços. Orques i sensors, fòssils i fracking, alpaca i receptes, ovelles i infraestructures de dades.

Compartir
Son[i]aHelen PritchardCreative CommonsRe-Imagine Europecol·lectivitatno-humanspodcasts duracionals