29/01/2018 62' 8''

Judy Dunaway va començar a fer servir globus com a part de les seves tècniques de guitarra preparada a la fi dels anys 80. Les filosofies de John Cage, Fluxus i altres moviments d'avantguarda la van inspirar a produir art conceptual sonor i actuacions en directe utilitzant el seu propi cos i globus per a crear els sons.

El globus de joguina, un instrument que celebra la fi de l’“art elevat”, ja havia estat utilitzat prèviament per pioners optimistes com ara Charlotte Moorman, Eugene Cardbourne, Mauricio Kagel i Anthony Braxton. Però, tal com explica Dunaway, la crisi de la SIDA que va afectar Nova York a les acaballes dels 80 i principis dels 90 va donar un nou significat a l'ús del làtex. Dunaway es va adherir a un instrument musical que, a través del tacte, transmetia sensualitat i, al mateix temps, li permetia enfrontar les estructures de poder darrere de la repressió sexual.

A més d'actuar com a intèrpret de globus en composicions de John Zorn i Roscoe Mitchell, i col·laborar amb Annie Sprinkle, Diane Torr, Yasunao Tone i molts més, Dunaway també ha escrit les seves pròpies obres, sovint relacionades amb l'activisme social o la crítica cultural, en el camp de la telemàtica i l'art de la transmissió, la instal·lació de so i la tecnologia interactiva.

SON[I]A parla amb Judy Dunaway sobre globus tenors, improvisació, autobusos Greyhound, música occidental, la crisi de la SIDA, la seva experiència estudiant amb Alvin Lucier, les seves feines de subsistència i de com aprendre a tocar un piano ben afinat.

Escaleta del programa
00:00 Làtex, globus i SIDA
10:48 Un piano ben afinat a Mississippi
19:15 Improvisació lliure, East Village
23:58 Fluxus i Tone
28:06 Feines de subsistència
29:21 Un trio de globus amb Diane Torr
32:37 A casa amb globus
35:29 Menys és menys: treballar amb Alvin Lucier
39:08 Christa Erickson a Stony Brook
44:08 Homenatge a Kenneth Noland
47:05 La falta d'inhibició
48:51 La partitura tàctil
50:53 Tibant, fos i estès sobre un orbe
52:37 Sexualitat, sensualitat, Sprinkle
54:07 Discriminació i drag kings
57:15 Has de fer nous amics, nano

Compartir
SON[I]AJudy DunawayAlvin Lucier#8Mdones productores