07/12/2015 44' 15''

Música a càrrec d'AGF. Mesclat per Lucrecia Dalt

Angela Dimitrakaki és assagista, novel·lista i professora titular d'Història de l'Art Contemporani i Teoria a la Universitat d'Edimburg. Des de les trinxeres d'un feminisme materialista, de filiació marxista, Dimitrakaki analitza les relacions entre art, economia i política en el marc del capitalisme globalitzat actual.

Quin tipus de feminisme necessitem al segle XXI? Com podem combinar les estratègies d'oposició al patriarcat amb la lluita per desestabilitzar el neoliberalisme? Com podem articular un nou paradigma crític des de la història de l'art? Als seus assajos, Dimitrakaki reflexiona sobre totes aquestes qüestions i dissecciona les maneres en els quals l'economia determina les nostres identitats i modifica les nostres relacions laborals, sexuals, migratòries, de classe i de gènere.

SON[I]A parla amb Angela Dimitrakaki sobre la nova crítica feminista; sobre els límits de la democràcia, les argúcies del postcapitalisme i l'ambivalència dels comuns. Revisem també les nocions de comissariat radical i pràctiques col·laboratives.

Escaleta del programa
02:44 Feminisme / Feminismes
07:18 La lluita contra el sistema. Nosaltres som el sistema
10:28 El capitalisme és un monstre complex
15:31 Comunalisme en temps del neoliberalisme
18:57 Las eleccions no canvien res
23:42 Materialisme feminista
27:21 Del subjecte cultural al subjecte econòmic
32:01 La xarxa de l'art contemporani
34:28 Comissariat radical
37:59 Algunes estratègies

Compartir
SON[I]AAngela DimitrakakiAGFels podcasts més escoltats de 2016#8M