22/05/2014 10' 29''
Castellà

Eugeni Bonet (Barcelona, 1954) és un referent indiscutible per a diverses generacions de creadors i teòrics interessats en el cinema, el vídeo i els mitjans digitals. Des de principi dels anys setanta, Bonet explora les potencialitats de la imatge-moviment, en un exercici d'escriptura transversal que ens connecta amb els altres cinemes possibles més enllà del cinema.

La seva pràctica artística experimental inclou autèntics assajos audiovisuals com les «filmescultures», les multiprojeccions o els treballs entorn del desmuntatge o found footage. Es tracta de conceptes que l'autor ha desenvolupat també des d'un pla teòric. Així, en la seva trajectòria com a comissari i escriptor, hi tenen un paper destacat les seves reflexions sobre l'apropiació audiovisual, la imatge expandida, les propietats del format vídeo i televisiu, o l'obra d'autors com Michael Snow, Juan Downey o José Val del Omar.

Amb motiu de l'exposició L'ull escolta. Eugeni Bonet: pantalles, projeccions, escrits, SON[I]A parla amb Eugeni Bonet i amb Valentín Roma, comissari de la mostra, que ens expliquen les línies d'investigació entorn de les quals s'ha gestat el projecte.

Compartir
Son[i]aEugeni Bonet