01/08/2013 26' 41''
Anglès

Els Opsomer viu i treballa a Bèlgica i a Senegal. A través de vídeos i fotografies, expressa la complexitat del món, visible en les múltiples capes de l'entorn urbà.

La seva obra sorgeix del gran arxiu que ha anat generant durant els seus constants viatges, i en què recopila comentaris personals i reinterpretacions visuals de la realitat global. Cada una de les seves peces apareix com una història particular articulada a partir del fons interpretatiu d'aquest arxiu: imatges i reflexions que l'artista defineix sovint com a "estratègies de supervivència" o "missatges per als amics".

La seva obra s'ha pogut veure en exposicions al Witte de With Center de Rotterdam i a la Robert Miller Gallery de Nova York, entre d'altres. Ha participat en les biennals de Brussel·les, d'Istanbul, de Kwangju i de Werkleitz, i ha estat resident de la Rijksakademie d'Amsterdam.

SON[I]A parla amb Els Opsomer sobre el sentit del viatge i dels territoris per a la seva concepció artística, sobre la manera de construir el seu arxiu i com li serveix per generar la seva obra. Finalment, entra en la reflexió sobre projectes particulars que Opsomer ha treballat al llarg dels últims anys, com "iMovies", "Archive Building" o el vídeo "10th of November", presentat en l'exposició col·lectiva Avec le temps.

Compartir
Son[i]aEls OpsomerSenegalfotografiavídeoarxiuÀfricapost-colonialisme

Programes de RWM relacionats