28/06/2012 27' 49''
Anglès

Silvia Federici va ser una de les fundadores de l'International Feminist Collective, l'organització promotora de la campanya internacional Wages for Housework (WFH). Als noranta, després d'uns anys dedicats a la docència i la recerca a Nigèria, va participar en els moviments antiglobalització i contra la pena de mort als Estats Units.

Federici és membre del Midnight Notes Collective i també ha estat una de les fundadores del Committee for Academic Freedom in Africa, una organització que dóna suport a la lluita d'estudiants i professors contra els ajustos estructurals de les economies i els sistemes educatius africans.

Entre el 1987 i el 2005 va ser professora d'estudis internacionals, d'estudis de la dona i filosofia política a la Hofstra University de Nova York. Entre els seus últims llibres destaquen "Revolution at Point Zero: Housework, Reproduction, and Feminist Struggle" (PM Press, 2012) i "Calibán y la bruja. Mujeres, cuerpo y acumulación originaria" (Traficantes de Sueños, 2010).

SON[I]A parla amb Silvia Federici sobre nous models de comunalisme i de revaloració del treball reproductiu amb els quals proposa fer front a la crisi del sistema capitalista.

Compartir
Son[i]aSilvia Federici#8M14 anys y 14 registres memorables de RWMfeminisme

Programes de RWM relacionats