31/05/2012 14' 57''
Anglès

Gordon Matta-Clark, artista estatunidenc d'ascendència xilena, va explorar diverses formes d'intervenció arquitectònica.

Arquitecte de formació, se’l coneix sobretot pels building cuts, talls i extraccions efímeres en edificis que va realitzar durant la dècada dels setanta. Amb la seva obra, que planteja una reflexió sobre conceptes com propietat privada, especulació, privacitat, misèria, abandonament o aïllament, Matta-Clark va intentar obrir una bretxa en el sistema capitalista.

El 2011 el col·leccionista Harold Berg va adquirir l'arxiu fotogràfic relacionat amb Matta-Clark de Florent Bex, director de l'Internationaal Cultureel Centrum d’Anvers, i el va dipositar indefinidament a la Fundació MACBA. Amb la incorporació de les 46 obres de la Col·lecció LATA de Berg, la Col·lecció MACBA reuneix ara un total de 74 obres de Matta-Clark.

SON[I]A parla amb Florent Bex sobre la manera de treballar de Matta-Clark, el context en què es van conèixer i la forma en què les filmacions, fotografies i dibuixos que ell feia com a documentació es van acabar convertint en la seva obra.

Compartir
Son[i]aarquitecturaGordon Matta-Clark#ColMacba31Col·lecció MACBA