03/05/2012 27' 47''
Català

El 1986 l'Ajuntament de Barcelona, amb Pasqual Maragall al capdavant, va encarregar a l'arquitecte nord-americà Richard Meier la construcció de la seu del nou Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el MACBA. El despatx Richard Meier & Partners de Nova York es va associar aleshores amb els arquitectes locals Fernando Ramos, Antoni Caballero, Isabel Bachs i José Colomer, per treballar conjuntament en el projecte.

El procés de construcció de l'edifici va tenir lloc del 1990 al 1995. Durant aquests anys van germinar, entre els diferents col·lectius ciutadans, una infinitat d'expectatives que anaven de l'entusiasme al rebuig absolut, passant per la curiositat i la reticència.

El MACBA es va inaugurar públicament el 28 de novembre de 1995. Des d'aquell moment s'ha fet un llarg camí en el qual la gestació d'un projecte museogràfic propi ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament d'un model arquitectònic en contínua interacció amb les obres d'art que conté, i amb els habitants i visitants del barri del Raval.

SON[I]A revisa amb Isabel Bachs, responsable d'Arquitectura del MACBA, els inicis del projecte arquitectònic del Museu, les seves repercussions urbanes i ciutadanes, les seves particularitats estilístiques, així com algunes de les exposicions més significatives que s'hi han presentat.

Compartir
Son[i]aarquitecturaIsabel BachsRichard Meier